• Narednih godina prioritet će biti borba protiv tigrastih komaraca

  Prošle sezone Zrenjanince su najviše mučili rečni komarci roda Aedes i kućni komarci roda Culex, a borba sa njima trajala je od kraja februara do polovine septembra. Ovo, između ostalog, piše u godišnjem izveštaju o suzbijanju komaraca koji je Gradskoj upravi Zrenjanin podnelo novosadsko preduzeće „Ciklonizacija“.   Krajem februara počelo je mapiranje terena, odnosno lociranje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Narednih godina prioritet će biti borba protiv tigrastih komaraca

  Prošle sezone Zrenjanince su najviše mučili rečni komarci roda Aedes i kućni komarci roda Culex, a borba sa njima trajala je od kraja februara do polovine septembra. Ovo, između ostalog, piše u godišnjem izveštaju o suzbijanju komaraca koji je Gradskoj upravi Zrenjanin podnelo novosadsko preduzeće „Ciklonizacija“.

   

  Krajem februara počelo je mapiranje terena, odnosno lociranje delova grada i okoline koji su potencijalna žarišta za razvoj komaraca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U toku je nova vikend akcija u prodajnim objektima “Gomex”-a

   

  Do 11. septembra rađeni su larvicidni, biološki i hemijski tretmani protiv komaraca, sa zemlje i iz vazduha. Košene su lokacije na kojima je primećena koncentracija larvi ili odraslih jedinki, rađena je kontrola zaraženosti uzoraka na virus Zapadnog Nila…

   

  Prema analizi „Ciklonizacije“, iako su vremenske prilike išle na ruku komarcima, njihova populacija i razmnožavanje držano je pod kontrolom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zašto je hiperbarična terapija kiseonikom dobra za vaš organizam?

   

  Klimatske promene, inače, utiču na povećanje populacije komaraca i sve je duži period u toku godine u kom je neophodno da se komarci tretiraju.

   

  Već krajem marta i početkom aprila biće nužno krenuti sa tretmanima, ukoliko želimo leto bez velikog broja krvopija, smatraju stručnjaci „Ciklonizacije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Velika BLACK FRIDAY akcija: Temperature padaju, a popusti rastu!

   

  Druga opasnost jeste pojava „tigrastih komaraca“, koji su se već namnožili u Južnobačkom okrugu. Reč je o invazivnoj vrsti koja će, pitanje je dana, stići i u ostale delove Vojvodine. Ova vrsta komaraca prenosnik je uzročnika ozbiljnih bolesti i u narednim godinama borba protiv njih biće prioritet.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „Prema analizi “Ciklonizacije”…“
   DOBITNA KOMBINACIJA!
   SAM TRAŽIŠ-NAĐEŠ POS’O, NIKO TE NE KONTROLIŠE…PA, POSLE SAM I RADIŠ!!!
   Pozdrav iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad