• Najveći zagađivač vazduha u Zrenjaninu u januaru je bila čađ

  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, najveći zagađivač vazduha u januaru bila je čađ. Na sva tri merna mesta, sa koliko ih se trenutno prikupljaju podaci, uređaji su zabeležili vrednosti koje prekoračuju dozvoljene.   PROČITAJTE JOŠ: Fond PIO planira rekonstrukciju zgrade u centralnoj gradskoj ulici   Prema tim podacima, najgora situacija je bila u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najveći zagađivač vazduha u Zrenjaninu u januaru je bila čađ

  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, najveći zagađivač vazduha u januaru bila je čađ. Na sva tri merna mesta, sa koliko ih se trenutno prikupljaju podaci, uređaji su zabeležili vrednosti koje prekoračuju dozvoljene.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Fond PIO planira rekonstrukciju zgrade u centralnoj gradskoj ulici

   

  Prema tim podacima, najgora situacija je bila u zrenjaninskom naselju Bagljaš, u Bulevaru Veljka Vlahovića, gde su 13 dana izmerene visoke koncentracije čađi, iznad dozvoljenih vrednosti. U naseljima Lesnina i 4. jul čađ je gušila građane devet dana.

   

  Zanimljivo je da je u Elemiru, u kom se veliki deo domaćinstava greje na drva i ugalj i gde rade industrijski pogoni kao što su kaučukara i NIS-ov pogon za proizvodnju tečnog gasa, u samo dva dana izmerena visoka koncentracija čađi. Koncentracije drugih zagađujućih materija, poput sumpor i azot dioksida, uopšte nisu prelazile dozvoljene vrednosti.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U Zrenjaninu postoji i merna stanica Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine koja meri kvalitet ambijentalnog vazduha, a rezultati se mogu videti, ili bi bar trebalo da je tako, u realnom vremenu. Međutim, oprema ove, ali i ostalih stanica u Vojvodini je, kako na sajtu piše, na redovnom servisu. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Kad proradi naprdnjacka kineska trovacnica,cadj ce nam biti najmanji problem i uspomena na neka dobra vremena
   Pitam se da li je vrh nesrpske nemormalne sekte ukrao dovoljno para da moze sebi da priusti kuce i stanove daleko od Zrenjanina u trenucima kad glupavi zrenjaninci budu umirali od raznih oblika karcinoma.

  2. Vidjao sam tog Cadja cesto nocu po parkovima, sta vise par puta i prijavljivao… medjutim policija nista ne radi. Ozbiljno opasan lik.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]