• Najnoviji rezultati analize zrenjaninske vode dostupni javnosti

  Kabinet gradonačelnika Zrenjanina dostavio je danas medijima najnovije rezultate analiza vode koje sprovodi Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Ovi rezultati pokazuju da voda iz postrojenja za preradu ispunjava sve propisane kriterijume.   – Pojedinci su govorili da je zrenjaninsku vodu, koja je zabranjena za piće u vreme prethodne vlasti, nemoguće prečistiti. Međutim, najnoviji rezultati to […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najnoviji rezultati analize zrenjaninske vode dostupni javnosti

  Kabinet gradonačelnika Zrenjanina dostavio je danas medijima najnovije rezultate analiza vode koje sprovodi Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Ovi rezultati pokazuju da voda iz postrojenja za preradu ispunjava sve propisane kriterijume.

   

  – Pojedinci su govorili da je zrenjaninsku vodu, koja je zabranjena za piće u vreme prethodne vlasti, nemoguće prečistiti. Međutim, najnoviji rezultati to demantuju. Veoma mi je drago što građanima možemo da predstavimo ove analize. Ni jednog momenta nismo pomišljali da odustanemo, iako smo se sve ovo vreme suočavali sa ozbiljnim opstrukcijama. Velika želja da rešimo gorući i višedecenijski problem građana, koji niko pre nas nije uspeo da reši, bila je jača od bilo kakvih saplitanja na koja smo nailazili – poručuje gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

   

  Rešava se problem oko slabijeg pritiska u mreži

   

  On kaže da i dalje postoje problemi u radu postrojenja za preradu vode koji se tiče slabijeg pritiska vode u mreži u vreme veće potrošnje.

   

  Pročitajte još: Odlični rezultati analize vode u Zrenjaninu, rešava se problem sa pritiskom

   

  – Svakako ćemo posvetiti maksimum pažnje i vremena kako bismo pomogli investitoru da prevaziđe sve probleme. Investitor je obezbedio sredstva za dodatna ulaganja i verujem da će vrlo brzo rešiti problem sa pritiskom, ali i druge probleme na koje je naišao. Veoma naporno i predano radimo i verujem da skidanje zabrane, koja je uvedena još 2004. godine, neće biti samo mrtvo slovo na papiru. Ubeđen sam da će zabrana o upotrebi vode biti skinuta na zadovoljstvo svih nas – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

   

  Na osnovu analiza koje su dostavljene medijma može se uporediti kvalitet vode koja ulazi u postrojenje (voda iz bunara) i kvalitet vode koja posle tretmana ulazi u vodovodnu mrežu. Na svakom dokumentu prvo su analize sirove vode, a potom analize prečišćene vode. Uzorci su uzeti iz rezervoara preko kojeg se snabdeva grad.

   

  Sve analize možete POGLEDATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Најновији резултати анализе воде доступни јавности
   SVE JE TO LEPO NAPISANO, MISLIM TI REZULTATI, SAMO NE ZNAMO, KOJI JE INSTRUMENT TO MERIO, KADA JE POSLEDNJI PUT BAŽDAREN I DA LI JE ODOBREN OD KONTROLE MERA R. SRBIJE!!!???
   DA NE BUDE, KAO SA AFLATOKSINOM?
   „PAPIR TRPI…“, KAŽE LALA!
   PITANJA IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad