• Na teritoriji grada postoje dva registrovana seoska turistička domaćinstva

  Iako je još pre šest godina, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija grada Zrenjanina najavila ozbiljan rad na promociji i razvoju seoskog turizma, od tada pa do danas ništa značajno se po tom pitanju nije dogodilo. Na teritoriji grada postoje svega dva registrovana seoska turistička domaćinstva – jedno u Belom Blatu a drugo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na teritoriji grada postoje dva registrovana seoska turistička domaćinstva

  Iako je još pre šest godina, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija grada Zrenjanina najavila ozbiljan rad na promociji i razvoju seoskog turizma, od tada pa do danas ništa značajno se po tom pitanju nije dogodilo. Na teritoriji grada postoje svega dva registrovana seoska turistička domaćinstva – jedno u Belom Blatu a drugo u Stajićevu.

   

  I te godine, kada je najavljivan ozbiljniji razvoj ruralnog turizma, na teritoriji grada postojala su dva seoska turistička domaćinstva. Već pomenuto u Belom Blatu i još jedno u Melencima. Jedino što se promenilo je da je Stajićevo zamenilo Melence.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sramota: Narodni heroji ginuli da bismo im se mi danas ovako odužili (Foto)

   

  O seoskim turističkim domaćinstvima teško možete saznati nešto više i na zvaničnom sajtu Turističke organizacije.

   

  Kako je rečeno portalu zrenjaninski.com, Turistička organizacija grada Zrenjanina radi na redizajnu sajta, koji će obuhvatiti i ažuriranje postojećih podataka. Tako će se u najskorijem periodu i ova dva seoska domaćinstva naći kao deo turističke ponude. U ovoj ustanovi nam je rečeno i da ona promoviše celokupnu ponudu grada, pa samim tim i seoska turistička domaćinstva, nastupima na raznim sajmovima i događajima širom Srbije.

   

  Ideja nije manjkalo

   

  A kada se pre više godina krenulo u promociju seoskog turizma ideja nije manjkalo.

   

  U Turističkoj organizaciji čak je formirano posebno odeljenje za tu namenu. Zaposleni u tom odeljenju trebalo je da obiđu sva sela i inoviraju podatke, jer je poslednja anketa po selima rađena 2007. godine.

   

  Za turističke poslenike najzanimljivije su bile manifestacije koje se održavaju u selima, ali i ono što bi ruralna područja imala da ponude a da je u vezi sa turizmom.

   

  Sledeći korak trebalo je da bude razgovor sa onima koji žele da se bave ruralnim turizmom. Cilj svih tih aktivnosti bio bi da se stvori jedan kompletan turistički proizvod.

   

  Takođe, kroz kampanju koja je najavljivana, ljudi koji se na selu bave poljoprivredom trebalo bi da vide da i kroz turizam mogu da ostvare dodatni dohodak. Turizam je najavljivan kao šansa za revitalizaciju sela.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

   

  Biciklisti rekreativci, takođe, targetirani su kao ciljna grupa koja bi mogla da bude zanimljiva za one koji bi u selima želeli da se bave turizmom. Prema pojedinim istraživanjima, biciklisti dnevno troše nekoliko desetina evra.

   

  Koliko se stiglo u svemu tome, zrenjaninska javnost nije obaveštena.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad