• Na redu sanacija fasade bočnog krila zgrade srednje škole „Nikola Tesla“

  Postavljanjem građevinskih skela u Subotićevoj ulici, počinje sanacija fasade i bočnog krila zgrade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu.   Lokalna samouprava je saopštila da će biti sanirani gipsani elementi gornjeg ukrasnog venca i oštećenja ispod oluka i oko prozora.   PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: „Metito“ će u narednih 25 godina upravljati postrojenjem […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na redu sanacija fasade bočnog krila zgrade srednje škole „Nikola Tesla“

  Postavljanjem građevinskih skela u Subotićevoj ulici, počinje sanacija fasade i bočnog krila zgrade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu.

   

  Lokalna samouprava je saopštila da će biti sanirani gipsani elementi gornjeg ukrasnog venca i oštećenja ispod oluka i oko prozora.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: „Metito“ će u narednih 25 godina upravljati postrojenjem

   

  Po završetku ovih radova, konačno će biti uklonjena zaštitna žičana ograda i omogućen nesmetan prolaz pešacima s te strane Subotićeve ulice, ka Malom mostu.

   

  Sredinom marta je započeta i sanacija fasade na pročelju zgrade, odnosno kod glavnog ulaza, okrenutog prema centralnom gradskom jezeru. Kako je portal zrenjaninski.com već pisao, ovi radovi kasne. Naime, na tabli istaknutoj na skeli navedeno je da se oni izvode po ugovoru potpisanom 4. februara i da je rok za njihov završetak 60 radnih dana.

   

  „S obzirom na to da se radi o jedinstvenom primeru graditeljske baštine, ne samo u Zrenjaninu već i na prostoru Vojvodine, obnova fasade je kompleksnog karaktera. Zato zahteva učešće ne samo kvalifikovanih majstora, nego i umetnika“, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prema rečima nadležnih iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, renovirani deo fasade zasijaće posebnim sjajem. On će mnoge iznenaditi i ukazati na pravu lepotu ove zgrade, sagrađene 1892. godine.

   

  sanacija fasade

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad