• Na redu rekonstrukcija železničkih stanica u Zrenjaninu i Melencima

  Infrastruktura železnice Srbije raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju još 16 železničkih stanica širom zemlje. Time se, kako je navedeno u saopštenju za javnost, nastavlja projekat uređenja železničkih stanica koji je započet ove godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na redu rekonstrukcija železničkih stanica u Zrenjaninu i Melencima

  Projektom je, između ostalih, predviđena rekonstrukcija železničkih stanica Zrenjanin Putnička, Zrenjanin Fabrika i Melenci.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potrebno deset radnika za rad na benzinskim stanicama u Zrenjaninu i Melencima

   

  „Mnogi od ovih objekata biće obnovljeni po prvi put nakon dužeg vremenskog perioda. Oni su trenutno ruinirani i u izuzetno lošem stanju. Reč je o železničkim objektima koji nisu obuhvaćeni najznačajnijim infrastrukturnim projektima ili izgradnjom brze pruge. Obnovom ovih železničkih stanica, pored ostalog, biće obuhvaćena sanacija fasada, krovova, stolarije i bravarije, sređivanje instalacija i mokrih čvorova, kao i drugi unutrašnji i spoljni radovi“, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

   

  U preduzeću ističu da je ove godine već uspešno rekonstruisano 27 železničkih stanica širom Srbije. U taj posao je investirano oko 280 miliona dinara.

   

  Ceo projekat bio je podeljen na četiri celine, u zavisnosti od prioriteta i teritorijalne zastupljenosti. U okviru treće partije je, između ostalih, obnovljena i stanica u Tomaševcu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Najveće pojedinačne investicije ove godine u rekonstrukciju bile su železničke stanice Ćuprija (30,1 milion dinara), zatim Senta (26,4 miliona dinara), Prijepolje (21,3 miliona dinara), Požarevac (18,3 miliona dinara), Bajmok (16,4 miliona dinara), Šabac (16 miliona dinara) i Tomaševac (15,1 milion dinara).

   

  Privremena izmena saobraćaјa vozova: Za putnike će biti organizovan autobuski prevoz

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad