• Na Peskaru stigla nova talpa, počinje sa radom i otvoreni bazen

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je obišao gradski bazen kao i kupalište Peskara, na kojima su u završnoj fazi pripreme za početak letnje sezone.   – Radovi na kompleksu bazena u završnoj su fazi, a urađeno je oko 80 posto planiranog posla. Uzorci vode prosleđeni su Zavodu za javno zdravlje i do petka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na Peskaru stigla nova talpa, počinje sa radom i otvoreni bazen

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je obišao gradski bazen kao i kupalište Peskara, na kojima su u završnoj fazi pripreme za početak letnje sezone.

   

  – Radovi na kompleksu bazena u završnoj su fazi, a urađeno je oko 80 posto planiranog posla. Uzorci vode prosleđeni su Zavodu za javno zdravlje i do petka ćemo imati zvanične rezultate, a onda kreće novi krug uzorkovanja i provere. U svakom slučaju ispravnost vode biće garantovana – kaže direktor Javne ustanove „Sportski objekti“ Bojan Mijatov, i najavljuje da će u petak, subotu i nedelju biti omogućeno besplatno korišćenje bazena.

   

  gradski bazen

   

  Na kompleksu će biti i lokali koji će pružati ugostiteljske usluge.

   

  – Tu su i tereni za mali fudbal, odbojku, stoni tenis i rekreativne aktivnosti, i bićemo potpuno spremni za ovo toplo leto. Tu je i spasilačka služba sa sedam ljudi i time će i bezbednost biti na optimalnom nivou – napominje Mijatov.

   

  On je podsetio da je cena karata za odrasle 170 dinara, a za mlade od 5 do 12 godina je 80 dinara. To je cena dnevne ulaznice i za studente, uz prikazan indeks. Za mališane do pet godina ulaz je besplatan.

   

  – Radno vreme bazena biće od 11 do 19 časova, a vikendom od 10 do 19 časova. Razmišljamo  i o produženju radnog vremena – najavljuje Mijatov.

   

  kupalište Peskara

   

  Prilikom obilaska kupališta Peskara, gradonačelnik Janjić uverio se da i na starom delu kupališta i na novom kompleksu u izgradnji radovi teku po planu.

   

  – I pre nekoliko nedelja bio sam u obilasku Peskare, a danas smo se uverili da je situacija mnogo bolja. Stigla je i talpa koju je donirala kompanija NIS. Ove godine proširujemo kapacitete kupališta i plaže, gotovo ga dupliramo i ovde će moći da se smesti i do 10.000 posetilaca. Kada uz Peskaru uključimo i bazen i izletište na Tisi, koje takođe sređujemo, jasno je da će Zrenjaninci imati dobar izbor za letnje osveženje – istakao je Janjić.

   

  On napominje da je kupanje na Peskari, kao i na izletištu Tisa besplatno, dok su cene karata na bazenu praktično simbolične. Gradonačelnik je podsetio da je grad ove godine uložio sedam miliona dinara, a prošle godine 14 miliona, za uređenje kupališta.

   

  – Treba istaći i činjenicu da nam je bezbednost najvažnija, pa će svakodnevno ovde  biti osam spasilaca, a kupalište će biti pod nadzorom i obezbeđenjem 24 časa dnevno – napominje Janjić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. IMA LI OVAJ „RUČNI RAD“ ATESTE, ODNOSNO, POTREBNE PAPIRE!!!???
   DA LI TAKVA „PLOVILA“ U JAVNOJ UPOTREBI, TREBA NEKE PRORAČUNE I POTPISE „OVLAŠĆENIH“ INSTITUCIJA?
   A, NEMA VIŠE BRODOGRADILIŠTA, DA URADI TAKVO PLOVILO, PO PROPISIMA, NA ŽALOST!
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]