• Na ovom mestu voda je najzagađenija: Crna je i smrdi na trulež

  Najzagađenija voda, sa lošim ekološkim statusom, koja ne sme da koristi ni u jednu svrhu, jeste ona koja se nalazi u Aleksandrovačkom kanalu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na ovom mestu voda je najzagađenija: Crna je i smrdi na trulež
  Foto: Pixabay

   

  Voda u Aleksandrovačkom kanalu je zelenkasto crna i smrdi na trulež, pokazuju poslednji objavljeni podaci o kontroli površinskih voda na teritoriji grada, koje je saopštio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.

   

  „Aleksandrovački kanal odgovara lošem ekološkom statusu. Površinske vode koje pripadaju ovoj klasi ne mogu se koristiti ni u jednu svrhu“, piše u izveštaju.

   

  Kontroliše se, inače, voda u Begeju na ulazu u grad, to jest kod asfaltne baze, zatim u Begeju kod Principovog mosta, u Begeju na izlazu iz grada, kod mosta u Ečki, u Tisi kod Žabaljskog mosta, u Aleksandrovačkom kanalu – pre ulivanja u Begej, u Tamišu kod Orlovata, na Peskari  i u Specijalnom rezervatu prirode „Stari Begej – Carska bara“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin, Bečej i Kikinda u crvenoj zoni: Najavljeni veoma opasni vremenski uslovi!

   

  Slab ekološki status ima voda u Tisi kod Žabaljskog mosta i u Begeju na izlazu iz grada. Kad izlazi iz grada, Begej smrdi na buđ, piše u izveštaju.

   

  Umeren ekološki status, u pogledu ispitanih fizičko-hemijskih i mikrobioloških pokazatelja, imaju Begej na ulazu u grad, Begej kod Principovog mosta, Tamiš kod Orlovata i Peskara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Smejurija od konkursa: Nova Crnja za devet medija izdvojila ukupno 165.000 dinara

   

  Monitoring kvaliteta površinskih voda obavljen je u cilju utvrđivanja stepena zagađenosti površinskih voda i akomulacija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]