• MOGUĆI I PRINUDNI UPRAVNICI U STAMBENIM ZGRADAMA!

  ZRENJANIN – Iako zakonski rok za registraciju stambenih zajednica ističe 12. decembra, u Zrenjaninu je registrovano tek petnaest stambenih zajednica.     Prema prethodnoj evidenciji, Zrenjanin je imao 70 registrovanih skupština stanara, a ni to nije brojka koja oslikava situaciju na terenu. Još gore je u Novoj Crnji, Žitištu i Sečnju – tamo do sada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MOGUĆI I PRINUDNI UPRAVNICI U STAMBENIM ZGRADAMA!

  ZRENJANIN – Iako zakonski rok za registraciju stambenih zajednica ističe 12. decembra, u Zrenjaninu je registrovano tek petnaest stambenih zajednica.

   

  bagljas upravnici

   

  Prema prethodnoj evidenciji, Zrenjanin je imao 70 registrovanih skupština stanara, a ni to nije brojka koja oslikava situaciju na terenu. Još gore je u Novoj Crnji, Žitištu i Sečnju – tamo do sada nije registrovana nijedna stambena zajednica. Jednom rečju, registracija ide jako sporo i već sad je jasno da će mnogi zakasniti.

   

  -Mislim da ćemo morati da obiđemo zgrade bukvalno od vrata do vrata i izlepimo obaveštenja o rokovima, i da još jednom podsetimo stanare na odredbe novog Zakona o stanovanju – kaže za portal zrenjaninski.com registrator stambenih zajednica u Gradskoj upravi Saša Guteša, i dodaje da je registrovani broj stambenih zajednica daleko od broja zgrada u Zrenjaninu.

   

  Zakon o stanovanju kaže da ukoliko stanari ne izaberu predsednika skupštine, odnosno profesionalnog upravnika, gradska uprava će to učiniti umesto njih i postaviti prinudnog upravnika.

   

  -Mi smo na obuku poslali dvoje zaposlenih, koji u oktobru treba da polažu ispit i da dobiju licencu. Naši zaposleni će biti tu da priteknu u pomoć, odnosno da ukoliko bude potrebe, postanu prinudni upravnici – ističe za portal zrenjaninski.com direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović.

   

  U Zrenjaninu je, inače, dvoje ljudi dobilo licencu profesionalnih upravnika, a na obuci je još sedamnaest. Kako saznajemo, najveći problem kod registracije stambenih zajednica je što niko od stanara ne želi da se prihvati nove uloge – predsednika skupštine, odnosno upravitelja. Novi zakon pred njih stavlja mnogo obaveza i papira, nadležnosti i ovlašćenja.

   

  Ipak, kod ovih stambenih zajednica koje su do sada registrovane svi predsednici skupština, odnosno upravitelji su iz redova stanara, dakle volonteri.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije YSLAJDER

  BROJNE POZNATE LIČNOSTI IMALE SU PSE I MAČKE

  Želite kućnog ljubimca? Da li da to bude pas ili da bude mačka? Možda će vam u konačnoj odluci pomoći izreka koju je neko davno smislio. Ona otprilike glasi – da pse imaju vojnici a […]

  KRAJINA OSVOJILA KUP FUDBALSKOG SAVEZA GRADA (FOTO)

  FK Rusanda (Melenci) – FK Krajina (Krajišnik) 2:0   Fudbaleri melenačke Rusande ipak nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i da stignu zaostatak od tri gola prednosti, jer su […]

  POČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

  NOVI SAD – Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila, i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske […]