• Mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti

  Skupština grada Zrenjanina je na poslednjem zasedanju usvojila odluku o obaveznom tekućem i investicionom održavanju zgrada. Kada počne puna primena ove gradske odluke, mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti.   – Suština odluke koja se zove utvrđivanje zona i blokova u kojima su obavezni tekuće i investiciono održavanje upravo je prvi korak […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti

  Skupština grada Zrenjanina je na poslednjem zasedanju usvojila odluku o obaveznom tekućem i investicionom održavanju zgrada. Kada počne puna primena ove gradske odluke, mnogi oronuli objekti u gradu izgledaće lepše u budućnosti.

   

  – Suština odluke koja se zove utvrđivanje zona i blokova u kojima su obavezni tekuće i investiciono održavanje upravo je prvi korak u rešavanju problema sa zgradama koje zbog neodržavanja predstavljaju opasnost po bezbednost ljudi. Da se ne govori o estetskoj komponenti, – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi. – Po ovoj odluci, za koju bih rekao da je krovna jer će iz nje proisteći dodatni pravilnici, kada se dogodi neki problem, inspekcija nalaže vlasnicima odnosno skupštini stambene zajednice i upravniku zgrade da problem reši u narednih 48 sati. Ako se to ne dogodi, grad interveniše a račun se ispostavlja vlasnicima. Kako će se odluka primenjivati razrađivaće se narednih meseci, ali je jako važno da ona postoji. Ova odluka je među prvim ovakvim u Vojvodini, ističe Jovanov.

   

  Ovom odlukom grad je podeljen u zone i blokove. Najuži centar grada spada u „ekstra zonu“. Najveći broj ulica raspoređen je u još četiri zone. Za sve ove zone važe i posebna pravila. Na primer, u ekstra zoni klima uređaj neće moći da bude postavljen na uličnoj delu fasade.

   

  Odlukom se ostavlja mogućnost da grad sufinansira obnovu fasada. Za to je potrebno opredeliti sredstva u budžetu, ali samom odlukom je određeno sa kolikim procentom u kojoj zoni grad može učestvovati.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad