• Meteorološko – klimatske karakteristike Zrenjanina, ovo mnogi nisu znali

  Meteorološko – klimatske karakteristike ovog podneblja opisane su u dokumentu koji se naziva „Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji grada Zrenjanina“.   Zrenjanin ima umereno kontinentalno klimu, a podneblje u kom se nalazi je stepsko kontinentalno. Nalazi se na nadmorskoj visini od 80 metara.   Prosečna godišnja temperatura u našem gradu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Meteorološko – klimatske karakteristike Zrenjanina, ovo mnogi nisu znali

  Meteorološko – klimatske karakteristike ovog podneblja opisane su u dokumentu koji se naziva „Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji grada Zrenjanina“.

   

  Zrenjanin ima umereno kontinentalno klimu, a podneblje u kom se nalazi je stepsko kontinentalno. Nalazi se na nadmorskoj visini od 80 metara.

   

  Prosečna godišnja temperatura u našem gradu je 11,2 Celzijusova stepena. Prosečno, sneg pada 18 dana godišnje.

   

  U Zrenjaninu, prosečno, godišnje ima između 2.000 i 2.200 sunčanih sati. Najmanje u decembru – 42,5, najviše u julu – 314.

   

  Mraz može da se pojavi u toku sedam meseci, od septembra do aprila. Prosečno, godišnje, u gradu budu 22,4 dana sa maglom, najviše u decembru – 5,6.

   

  Najčešće duva košava, brzinom od 5 – 11 metara u sekundi, ali zna da zaduva i brzinom od 27,5 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na sat. Duvaju i severozapadni vetar i severac.

   

  Leti često pada grad. Uglavnom je veličine 1 – 2 centimetra, a pada brzinom od 15 do 20 metara u sekundi. Kada tuče, ostavi trag na površini prosečne dužine 10 a širine 2 kilometra. Prosečno pada između 5 i 10 minuta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad