• Menjaju se neke stvari u vezi sa parkiranjem u gradu koje bi vozači trebalo da znaju

  Izmenama i dopunama gradske Odluke o parkiranju vozila u Zrenjaninu menjaju se neke stvari koje bi vozači trebalo da znaju.   Najveća promena dogodiće se zbog uvođenja novog načina kontrole parkiranja na mestima predviđenim za vozila invalida, odnosno neplaćanja ili prekoračenja plaćenog vremena parkiranja, to jest zbog uvođenja sistema Skenkar, u javnosti poznatijeg kao „Oko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Menjaju se neke stvari u vezi sa parkiranjem u gradu koje bi vozači trebalo da znaju

  Izmenama i dopunama gradske Odluke o parkiranju vozila u Zrenjaninu menjaju se neke stvari koje bi vozači trebalo da znaju.

   

  Najveća promena dogodiće se zbog uvođenja novog načina kontrole parkiranja na mestima predviđenim za vozila invalida, odnosno neplaćanja ili prekoračenja plaćenog vremena parkiranja, to jest zbog uvođenja sistema Skenkar, u javnosti poznatijeg kao „Oko sokolovo“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Svečano otvoren Body Space studio, najmodernije mesto za vežbanje i oblikovanje tela!

   

  Parkiranje počinje onog momenta kada se vozilo zaustavi na obeleženom parking mestu.

   

  Ukoliko vozač ne uplati parkiranje, kontrolor sporno vozilo evidentira i fotografiše, a korisniku parkirališta se izdaje E-PPK (elektronska posebna parking karta), radi regulisanja plaćanja parkiranja.

   

  E-PPK važi na svim opštim parkiralištima u danu kada je izdata, do isteka radnog vremena parkirališta. Elektronski nalog za plaćanje E-PPK je dostupan korisniku parkirališta preko zvaničnog sajta i korisničkog servisa JKP „Pijace i parkinzi“ (telefonom ili neposredno na šalterima).

   

  Smatra se da je korisnik parkirališta izvršio obavezu plaćanja E-PPK ako je plati u roku od osam dana. Ukoliko ne plati u tom roku, sledi postupak naplate potraživanja.

   

  Šta je još novo u izmenama i dopunama Odluke o parkiranju vozila?

   

  Novine u vezi sa parkiranjem naći će se i na novim tablama. Table moraju stajati na vidnom mestu i na njima mora pisati radno vreme javnog parkirališta (vreme naplate parkiranja), kategorije motornih vozila koje se mogu parkirati, način parkiranja, zone, cene, način plaćanja i kontrole parkiranja, oznaka sajta, elektronske adrese i telefoni preduzeća za informacije i reklamacije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Unovči svoje znanje online: Zaigraj Hold’em poker!

   

  I još nešto što je važno.

   

  Parkiranje se više ne vrši u prvoj zoni u Ulici Svetozara Markovića, u drugoj zoni na parking prostoru ispod platoa Vojvođanske banke i u trećoj zoni u Gundulićevoj ulici. Zbog toga je predloženo da se ove ulice odnosno parkinzi izbrišu iz Odluke o parkiranju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. Postoji rupa u zakonu, dakle kaze se u tekstu: Parkiranje počinje onog momenta kada se vozilo zaustavi na obeleženom parking mestu. A parkiranje i zaustavljanje nije ista stvar

  2. Da li će oko sokolovo da snima parkiranja ispred kuća u svim ulicama grada. Moje mišljenje da hoće. Neće se zadr
   žavati samo oko opštine i suda.Prostor izmedju puta i trotoara ima status zelene površine. Sada kad proleti oko sokolovo, jedan krug ulicama Cara Dušana, Takovskom, Srajevsko,Žarka Zrenjanina, Slavka Munćana, Titelska i sve redom,a njih ima preko 500, u svakom trenutku snimiće par stotina vozila koja su parkirana na zelenoj površini i nakon 8 dana ko ne plati šalje se elektronskom poštom agenciji koja je otkupila potraživanja a agencije angažuju advokate iz Beograda i Paraćina i eto kazne i do 75.000 dinara. Ja ne bi da optužujem JP Pakinzi i Pijace. Takvu odluku su doneli izabrani odbornici grada partije, većinom glasova. Možda je neko bio protiv, ali to ne manja stvar.

  3. A, ZAŠTO NE VRAĆATE KUSUR, KADA, NA PRIMER, PLATIM 1 ČAS PARKIRANJA, KOD PIJACE, I, POSLE 10TAK MINUTA, ODEM!
   ZA 50 MINUTA TREBALO BI DA VRATITE PARE, ZA OSTATAK VREMENA, JER NISAM ISKORISTIO PUN SAT!!!???
   DA LI JE TO „ZAKONSKO PLJAČKANJE“ POTROŠAČA!!!???
   ZRENJANIN JE JEDINO MESTO, NA KUGLI ZEMALJSKOJ, KOJE JE OZVANIČILO „NEVRAĆANJE KUSURA, AKO NEMATE SITNO“, U GRADSKOM PREVOZU!!!
   I SVI ĆUTE!?
   DA LI U OVOJ DRŽAVI IMA NEKO, KO TAKO NEŠTO TREBA DA ZABRANI, TO ZAVLAČENJE RUKE U POTROŠAČKI DŽEP!
   PITANJE IZ ELEMIRA!!!

  4. Nema gde ni da se parkiraš realno. I malo zakrpite i namestite kako treba te parking zone. Žitni trg i preko od specijalističe ako već naplaćujete. Da i kome da se obratimo kad sjebemo točak ili nešto na parkingu koji nije uredjen pun rupa….

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin