• Kvalitet vazduha kontroliše se na tri merna mesta, evo i novih rezultata

  Kvalitet vazduha u mesecima kada prestane grejanje, na teritoriji grada Zrenjanina, kontroliše se na tri merna mesta. Uređaji za merenje škodljivih materija postavljeni su na Bulevaru Veljka Vlahovića, ispred prostorija Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i u Elemiru.   Prema podacima koje je objavio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, najveći problem u letnjim mesecima jesu koncentracije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kvalitet vazduha kontroliše se na tri merna mesta, evo i novih rezultata

  Kvalitet vazduha u mesecima kada prestane grejanje, na teritoriji grada Zrenjanina, kontroliše se na tri merna mesta. Uređaji za merenje škodljivih materija postavljeni su na Bulevaru Veljka Vlahovića, ispred prostorija Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i u Elemiru.

   

  Prema podacima koje je objavio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, najveći problem u letnjim mesecima jesu koncentracije kadmijuma i arsena.

   

  Najkvalitetniji vazduh, gde prema merenjima nijedan od kontrolisanih parametara nije prešao dozvoljene vrednosti, izmeren je u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“.

   

  Pročitajte još: Za vikend hladnije vreme sa povremenom kišom i pljuskovima

   

  Na mernom mestu na Bulevaru Veljka Vlahovića povećane vrednosti arsena u vazduhu izmerene su tokom pet dana, a kadmijuma u jednom danu. Takođe, na ovom mernom mestu u toku jednog dana granične vrednosti prešla je i koncentracija benzo(a)pirena. Koncentracije sumpor i azot dioksida nisu prešle granične vrednosti.

   

  Na mernom mestu u Elemiru, povećane koncentracije arsena u vazduhu izmerene su u toku pet dana, kadmijuma u jednom danu i nikla u toku dva dana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]