• Kupalište „Peskara“ spremno za sezonu, pripremaju se novi sadržaji (Foto)

  Sezona na gradskom kupalištu „Peskara“ zvanično počinje u ponedeljak, 15. juna. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, nakon današnje posete ovoj lokaciji, kazao da je siguran da će kupalište „Peskara“ biti jedno od najposećenijih mesta u Zrenjaninu tokom predstojećeg leta.   – Spremni smo za otvaranje sezone. Očekuju nas novi sadržaji, proširujemo i parking prostor, jer […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kupalište „Peskara“ spremno za sezonu, pripremaju se novi sadržaji (Foto)

  Sezona na gradskom kupalištu „Peskara“ zvanično počinje u ponedeljak, 15. juna. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, nakon današnje posete ovoj lokaciji, kazao da je siguran da će kupalište „Peskara“ biti jedno od najposećenijih mesta u Zrenjaninu tokom predstojećeg leta.

   

  – Spremni smo za otvaranje sezone. Očekuju nas novi sadržaji, proširujemo i parking prostor, jer je ranijih godina to bio veliki problem. Asfaltirali smo kompletnu Mostarsku ulicu koja vodi do kupališta, tako da smo obezbedili da i sam prilaz jezerima bude mnogo bolji. Takođe, spasilačke službe će voditi računa o bezbednosti naše dece i svih kupača. Za sve Zrenjanince i goste našeg grada ulaz na kupalište će, kao i do sada, biti besplatan. Očekujem lepo leto na Peskari, uz ugostiteljske i druge sadržaje – rekao je Janjić.

   

  kupalište peskara

   

  Kupalištem upravlja Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“, čiji direktor Radiša Dupljanović ističe da su se potrudili da ove godine sezona krene po planu i da prvi kupači budu spremno dočekani.

   

  Pročitajte još: Rekonstrukcija trotoara duž bulevara, behaton kocke umesto asfalta (Foto)

   

  – U toku je završna faza radova. Nasut je pesak, a očekuju nas novi sadržaji, naročito za naše najmlađe sugrađane. Uradili smo drenažu, što je bio višedecenijski problem odmah posle obilnih padavina. Grad je za sve radove izdvojio 10 miliona dinara, što nam je omogućilo da rešimo i problem parkiranja. I sada sa sigurnošću mogu potvrditi da spremno dočekujemo ovogodišnju letnju sezonu – kazao je Dupljanović.

   

  kupalište peskara

   

  Na teritoriji MZ „Sava Kovačević“ realizovano više projekata

   

  Kupalište „Peskara“ se nalazi na teritoriji Mesne zajednice „Sava Kovačević“. Predsednik Saveta MZ Ilija Mandić naglasio je dobru saradnju s gradonačelnikom i njegovim timom u realizaciji više projekata u tom delu Zrenjanina.

   

  – Zahvaljujem se gradonačelniku što nam je pružio punu podršku u rešavanju višedecenijskog problema, a to je prohodnost jedne od dve najveće ulice na teritoriji mesne zajednice. U pitanju je Mostarska ulica, koja je nakon 30 godina potpuno rekonstruisana, na radost svih građana koji žive na teritoriji naše mesne zajednice, ali i svih onih koji će u toku leta posećivati Peskaru. Pored Mostarske, rekonstruisana je i ulica Petra Mećave. Radilo se i na prohodnosti puta do samog kupališta – istakao je Mandić.

   

  kupalište peskara

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad