• Kad u blizini zafali dečije igralište, šta roditelji i njihova deca da rade

  Kad porodica Jovanović, koja stanuje u širem centru grada Zrenjanina, sa svojim devojčicama od dve i četiri godine krene na dečije igralište, opremi se kao da ide na celodnevni izlet. Obučeni su slojevito, u rančevima su voda i užina, a mlađa devojčica, iako voli da hoda, mora na igralište u kolicima.   Jer, najbliže dečije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kad u blizini zafali dečije igralište, šta roditelji i njihova deca da rade

  Kad porodica Jovanović, koja stanuje u širem centru grada Zrenjanina, sa svojim devojčicama od dve i četiri godine krene na dečije igralište, opremi se kao da ide na celodnevni izlet. Obučeni su slojevito, u rančevima su voda i užina, a mlađa devojčica, iako voli da hoda, mora na igralište u kolicima.

   

  Jer, najbliže dečije igralište za njih je ili na Lesnini ili na Putnikovu. Ono u Plankovoj bašti, zapušteno i nebezbedno, ne uzimaju u razmatranje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Znate li po čemu je poznata ova kuća u Ulici Stevice Jovanovića?

   

  – Igralište na Lesnini nam je bliže, ali je ono prepuno već u ranim jutarnjim satima i tako bude do uveče. Na Putnikovu nam je dalje, ali je jako lepo, bezbedno, pa uglavnom idemo tamo. Pešice nam treba više od pola sata. Nekad idemo i kolima. Najbolje igralište je u tržnom centru. U blizini ne postoji nijedno, a dece je sve više – kaže za portal zrenjaninski.com mama ovih devojčica.

   

  dečije igralište

   

  Igralište umesto parkinga na Žitnom trgu?

   

  Na problem sa dečijim igralištima skrenuo nam je pažnju i naš čitalac sa Žitnog trga. Kaže da je dece u centru grada sve više, a igrališta nigde. Čitalac portala ima i predlog – da se na Žitnom trgu, umesto, kako kaže, ružnog parkinga, napravi novo dečije igralište.

   

  Problem sa igralištima u gradu nije od juče. Iako ih na teritoriji grada ima više od sto, tek manji deo zadovoljava nove standarde i pravilnik o igralištima. Oprema na njima je zastarela i nebezbedna.

   

  Kako smo već pisali, godišnje se iz budžeta izdvoji oko dva miliona dinara za popravku najlošijih sprava i mobilijara.

   

  U planovima za ovu godinu nismo uspeli da pronađemo plan za izgradnju nekog novog igrališta, a pogotovo ne u širem centru grada.

   

  Činjenica je da se u širem centru intenzivno grade višespratnice. U okolini Žitnog trga, u ulicama Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, Toše Jovanovića, trenutno je aktivno nekoliko gradilišta. Stanove uglavnom kupuju mladi sa decom ili sa decom u planu.

   

  Gradi se na lokaciji na kojoj je nekada postojala jedna porodična kuća. I ide „u dubinu“, što su konstatovali i urbanisti u elaboratu o novom generalnom urbanističkom planu grada, koji je na javnom uvidu. Parcele na kojima niču četvorospratnice su takve kakve su i nema govora da će biti prostora za igralište.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ni u dostupnim planovima grada se ne vide površine namenjene javnim dečijim igralištima.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. PARANOJA!!!
   Evo i slikovito da opišem-iza DEČIJEG DISPANZERA,moglo je da se napravi dečije igralište(jer tu se nalaziDEČIJI DISPANZER)a napravili ste šta???-pa BENZINSKU PUMPU!!!
   Izgleda je našim majkama bitnije da sipaju gorivo,nego da izvedu decu na vazduh da se igraju.
   DI JE MOZAK MISLITE OTOME

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad