• JKP „Vodovod i kanalizacija“ tužilo „Fabriku vode“ kojoj je blokiran račun

  Posle saopštenja „Fabrike vode“ u kojem se navodi da ugovor između ovog preduzeća i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina nije raskinut, oglasilo se i pomenuto javno komunalno preduzeće koje je demantovalo te tvrdnje.   Takođe, „Fabrika vode“ je najavila da će podneti tužbu protiv „Vodovoda“ ukoliko ne izmiri potraživanja od 101 milion dinara. S […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Vodovod i kanalizacija“ tužilo „Fabriku vode“ kojoj je blokiran račun

  Posle saopštenja „Fabrike vode“ u kojem se navodi da ugovor između ovog preduzeća i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina nije raskinut, oglasilo se i pomenuto javno komunalno preduzeće koje je demantovalo te tvrdnje.

   

  Takođe, „Fabrika vode“ je najavila da će podneti tužbu protiv „Vodovoda“ ukoliko ne izmiri potraživanja od 101 milion dinara. S druge strane, „Vodovod“ je odgovorio da je već podneo tužbu protiv „Fabrike vode“!

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Fabrika vode” preti tužbom: Traže da im se isplati 101 milion dinara

   

  „Ugovor o usluzi prečišćavanja pitke vode smatra se raskinutim na dan 15. decembra 2020. godine, krivicom same „Fabrike vode“. Ugovor je raskinut na osnovu važećeg sporazuma i aneksa sporazuma koji su potpisani na osnovu molbe „Fabrike vode“ u momentu kada su nastupili uslovi za raskid ugovora. Pristali smo na potpisivanje sporazuma i aneksa u želji da im omogućimo dodatno vreme za dokazivanje svih definisanih parametara“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  U saopštenju se ističe da su se uslovi za raskid ugovora stekli na dan eksplozije u postrojenju. Do tada, naime, nije dokazana ispunjenost svih parametara. U „Vodovodu“ dodaju da se protiv osumnjičenih u „Fabrici vode“ za pomenutu eksploziju vodi postupak u nadležnom tužilaštvu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “BB Minaqua” otvara spa i wellness centar, želi da preuzme i Fabriku vode

   

  „Sporazumom je definisano da će se u slučaju da izvršilac usluge, to jest „Fabrika vode“, ne ispuni obaveze, samim istekom rokova smatrati da je ugovor raskinut krivicom izvršioca. Nikakva dalja obaveštenja od strane naručioca, odnosno JKP „Vodovod i kanalizacija“ tim povodom nisu više potrebna. Niti će se primenjivati druge odredbe ugovora o njegovom raskidu“, navodi se u saopštenju.

   

  „Fabrika vode“ nije u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze

   

  „Vodovod“ podseća da je detaljnom analizom, koju su sprovele njegove stručne službe, utvrđeno da „Fabrika vode“ nije ispunila ni jedan od uslova utvrđenih javnom nabavkom. U radu stručne komisije je učestvovao i prethodni zakonski zastupnik „Fabrike vode“.

   

  Na kraju se ističe da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ 13. maja ove godine dostavilo „Fabrici vode“ predlog o kompenzaciji međusobnih dugovanja i potraživanja. Zatim je 6. jula podneta tužba za naknadu potraživanja po osnovu izvršenih komunalnih usluga odvođenja otpadnih voda.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zbog blokade tekućih računa, „Fabrika vode“ od 2. juna nije u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze. Za preostali dug koji ima prema našem preduzeću „Fabrike vode“ će biti utužena ukoliko ga ne izmiri do roka dospeća“, zaključuje se u saopštenju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad