• Izmuljavanje Begeja: Lepše lice reke koja protiče kroz grad (Foto)

  Između pešačkog i železničkog mosta u Zrenjaninu, u dužini od 780 metara, u toku je izmuljavanje Begeja. Rok za završetak ovog posla je tri meseca. Vrednost radova je 40 miliona dinara, a sa po 20 miliona ih finansiraju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“.   Radovi su u punom jeku, teku planiranom dinamikom i već […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izmuljavanje Begeja: Lepše lice reke koja protiče kroz grad (Foto)

  Između pešačkog i železničkog mosta u Zrenjaninu, u dužini od 780 metara, u toku je izmuljavanje Begeja. Rok za završetak ovog posla je tri meseca. Vrednost radova je 40 miliona dinara, a sa po 20 miliona ih finansiraju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“.

   

  Radovi su u punom jeku, teku planiranom dinamikom i već su vidljive značajne promene. U to su se uverili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić i Dragan Ćapin, koji su danas posetili ovu lokaciju.

   

  – Begej već sada na ovom delu ima potpuno drugačiji izgled. Prethodnih decenija smo zaboravili na reku koja protiče kroz naš grad, što nije dobro. Međutim, sada joj se vraćamo i koristimo njene resurse. Nadam se da će ove godine početi postavljanje stalnih vezova, jer imamo veliki broj građana zainteresovanih da ovde čuvaju svoje čamce – kazao je Duško Radišić.

   

   

  On je dodao da Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“ nastavljaju sa čišćenjem Begeja, i da se ove godine uređuje potez od Žutog do Železničkog mosta. Osim što će se, zahvaljujući ovim radovima, poboljšati uslovi života građana, očekuje se i povećan broj turista, s obzirom na to da Zrenjanin poseduje turističke potencijale. To će doprineti i daljem razvoju grada.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Koronavirus poremetio ovogodišnje planove Ustanove „Rezervati prirode“

   

  Podsećamo, na potezu čije je uređenje počelo, planirana je i gradnja staze, pa će praktično šetalište koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do takozvanih „malih ulica“ kod železničkog mosta, i vodiće pored Osnovne škole „2. oktobar“ i naselja „Ruža Šulman“. Takođe, u planu je i biciklističko-pešačka staza koja će povezati ovaj deo grada sa već postojećom stazom Zrenjanin – Ečka.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ma, super,ili u prevodu: većina plaća Vodama Vojvodine odvodnjavanje (?!), manjina dobija i smrdljiv mulj pod prozor pride, a samo odabranima se gradi NEŠTO baš u krivini epicentra izmuljavanja, upravo vs tzv PRISTANA. Radove na ušuškanom objektu većinski izvodi baš najomiljeniji lokalni izvođač, nosilac onolikih poslova „održavanja“…npr puteva i čegagod…A o „opštoj dobrobiti od razvoja turizma“ nepotrebno i govoriti, ko i do sad. Da bi bajka imala srećan kraj – pa što ne objaviste i taj famozni spisak zainteresovanih za priveze plovila? Sigurno su to baš najzaslužniji i za dosadašnje punjenje budžeta sa pomenutih 2 puta 20 miliona, zar ne? Ili oni srećnici na starim i novim fenomenalnim radnim mestima u režiji prošlih/sadašnjih biznis-genijalaca ???? „Nepodnošljiva lakoća postojanja“ – Zr varijanta…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad