• Izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda počinje krajem godine?

  Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu mogla bi da počne krajem ove godine, saopšteno je nakon današnjeg sastanka kojem su prisustvovali predstavnici gradske vlasti i kompanije „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojoj je poveren ovaj posao.   Navedeno je da se intenzivno radi na pripremi tehničke dokumentacije i dobijanju građevinske dozvole.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda počinje krajem godine?

  Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu mogla bi da počne krajem ove godine, saopšteno je nakon današnjeg sastanka kojem su prisustvovali predstavnici gradske vlasti i kompanije „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojoj je poveren ovaj posao.

   

  Navedeno je da se intenzivno radi na pripremi tehničke dokumentacije i dobijanju građevinske dozvole.

   

  Predsednik Izvršnog odbora „Metito korporacije“ Rami Gandur istakao je da se realizacija projekta u potpunosti odvija u skladu sa rokovima i planovima.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Gradskim čelnicima pokušali da uruče otpad iskopan u Perlezu (Foto)

   

  – Završeno je projektantsko rešenje i studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Obezbeđeno je i finansiranje i trenutno smo u procesu dobijanja građevinske dozvole. Naša namera je da izgradnja postrojenja počne u novembru. Rok za završetak radova trebalo bi bude dvadeset meseci – kazao je Gandur.

   

  On je dodao da nakon početka rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda građani Zrenjanina mogu očekivati da reka Begej bude u potpunosti u skladu s ekološkim parametrima i da se životno okruženje u tom pogledu značajno popravi.

   

  izgradnja prečistača otpadnih voda

   

  Projekat se realizuje kao direktna strana investicija

   

  Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac je podsetio na problem širenja neprijatnih mirisa kada se, zbog rasta nivoa Tise, zatvori ustava u Stajićevu. On je naglasio da je to jedan od problema koji će biti rešen izgradnjom prečistača.

   

  – Potrebno je doneti još jednu skupštinsku odluku. Na osnovu nje ćemo uputiti zahtev Vladi Srbije za ustupanje građevinskog zemljišta bez naknade, za potrebe izgradnje postrojenja – dodao je Santovac.

   

  Ovaj projekat se realizuje kao direktna strana investicija, na osnovu međudržavnog sporazuma Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njegova vrednost je 30 miliona evra. Obaveze Grada Zrenjanina u realizaciji projekta nisu finansijske prirode. Od lokalne samouprave se očekuje da  obezbedi građevinsko zemljište i poveže gradsku kanalizaciju sa prečistačem otpadnih voda.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda gradiće se na obodu industrijske zone „Jugoistok – Ečka“, sa desne strane državnog puta Zrenjanin – Beograd, u blizini benzinske stanice NIS.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ma bravo! A da prvo ipak rešimo prečistač pijaće vode pre nego šgto krenemo sa otpadnom? Ili je to možda druga logika – što manje građana, to manje otpadnih voda.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad