• Investitorima prodate još neke građevinske parcele

  Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojili četiri rešenja koja su se ticala prodaje građevinskog zemljišta.   Kako je kazala izvestilac po tim tačkama Violeta Kučanda Bogasenieva, to je rezultat oglasa koji je Grad Zrenjanin raspisao tokom maja. Ona je dodala da je Komisija za građevinsko zemljište zasedala i predložila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Investitorima prodate još neke građevinske parcele

  Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojili četiri rešenja koja su se ticala prodaje građevinskog zemljišta.

   

  Kako je kazala izvestilac po tim tačkama Violeta Kučanda Bogasenieva, to je rezultat oglasa koji je Grad Zrenjanin raspisao tokom maja. Ona je dodala da je Komisija za građevinsko zemljište zasedala i predložila Gradskom veću da donese predloge koji su se danas našli na dnevnom redu.

   

  Ponuđeno građevinsko zemljište kupila je firma „Jedro“, i to ukupno 3.500 kvadrata, po ceni od 945 dinara za kvadrat. Posle umanjenja od 30 odsto za jednokratnu uplatu, u gradsku kasu biće uplaćeno 2,3 miliona dinara. Zemljište od 10.000 kvadrata kupila je i firma „SMS transport“ iz Stajićeva. Posle popusta za jednokratno plaćanje, ovu firmu će zemljište koštati 6,5 miliona dinara.

   

  Građevinsko zemljište kupila je i firma „GPK“ iz Zrenjanina, i to 4.800 kvadrata, koje će posle umanjenja platiti 3,1 milion dinara. Zemljište je kupio i Filip Darijević iz Novog Sada – 464 kvadrata po ceni od 2.200 dinara za kvadrat. Posle umanjenja, Darijević će zemljište platiti 970.800 dinara.

   

  Gradonačelnik Janjić je po završetku sednice ocenio da je dobra vest što kontinuirano postoji zainteresovanost investitora za ulaganje u zrenjaninskim industrijskim zonama.

   

  – Još bolja vest jeste što Zrenjaninci, ljudi koji imaju novca i hoće da investiraju, čine to u svom gradu, što imaju poverenja u državu Srbiju i Zrenjanin – rekao je Janjić, izrazivši očekivanje da će investitori u što skorijem vremenu krenuti u izgradnju objekata i zaposliti određeni broj ljudi.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. A gde su Kinezi? Šta je sa pompezno najavljivanom investicijom? Ni traga ni glasa. Svi ćute a i predsednik države koji je najavljivao dolazak kineza sa najvećom investicijom u istoriji Srbije. Izgleda da je to bila nebuloza i prodavanje magle.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]