• Imovina preduzeća „Fabrika vode“ nije prodata ni iz drugog pokušaja

  Pokretna i nepokretna imovina zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“ nije prodata ni iz drugog pokušaja, potvrdio je za portal zrenjaninski.com javni izvršitelj Dragan Nikolić.   On je kazao da ni na drugom elektronskom javnom nadmetanju, koje je bilo zakazano za danas, nije bilo zainteresovanih kupaca.   PROČITAJTE JOŠ: Posle protesta meštana uklonjene betonske barikade ispred mosta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Imovina preduzeća „Fabrika vode“ nije prodata ni iz drugog pokušaja

  Pokretna i nepokretna imovina zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“ nije prodata ni iz drugog pokušaja, potvrdio je za portal zrenjaninski.com javni izvršitelj Dragan Nikolić.

   

  On je kazao da ni na drugom elektronskom javnom nadmetanju, koje je bilo zakazano za danas, nije bilo zainteresovanih kupaca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Posle protesta meštana uklonjene betonske barikade ispred mosta

   

  – Sledeća prodaja biće održana neposrednom pogodbom, a rok je 30 dana od trenutka kada se poverilac izjasni o tome. Imovina „Fabrike vode“ biće ponuđena po istoj ceni, s tim da poverilac neće pristati da početna cena bude niža od 50 odsto od utvrđene vrednosti imovine – objasnio je Dragan Nikolić u izjavi za naš portal.

   

  Nepokretna i pokretna imovina, u koju spadaju postrojenje za prečišćavanje pijaće vode, prateći objekti i oprema, ponuđena je na prodaju kao jedna funkcionalna celina. Njena ukupna vrednost procenjena je na 834.736.350 dinara. Kako je navedeno u drugom pozivu, imovina se ne može prodati ispod početne cene, u iznosu od 50 odsto od njene utvrđene vrednosti. U prvom pokušaju početna cena je iznosila 70 odsto od ukupne vrednosti.

   

  Zaključak o prodaji imovine donet je u izvršnom postupku koji je pokrenula Erste banka, kao poverilac, protiv dužnika, zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“. Postupak je pokrenut radi izvršenja na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Pravo učešća na javnom nadmetanju imala su sva registrovana zainteresovana lica koja najkasnije dva dana pre održavanja prodaje polože jemstvo u iznosu od 15 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Ако би Ерсте Банка подржала пројекат Регионалног Водовода у јавном власништву, истовремено би решила два проблема: 1. Пумпе и цевоводи из тзв. фабрике воде би се могли искористити за Регионални Водовод а остатак би лакше продали у деловима. 2. Допринос заједници за решење проблема питке воде био би непроцењив а и банка би нашла свој интерес. У време инфлације је можда паметније сачувати вредност у роби него у кешу.

  2. Neće je niko uzeti ni zabadava jer se ne radi tu samo o vlasništvu fabrike vode nego o svim drugim stvarima, počevši od proizvodnje zdrave vode što je po zahtevanim parametrima nemoguća misija a na to treba dodati i slučaj kako je prošla grupa Zilio… Tako da to nam je što nam je!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad