• I Grad Zrenjanin razmišlja o davanju subvencija za kupovinu bicikala

  Beograd i Novi Sad su odlučili da iz gradskog budžeta izdvoje sredstva kojima će subvencionisati kupovinu bicikala, a o tome razmišljaju i čelnici grada Zrenjanina.   Kako su preneli mediji, Beograd će građanima davati po 5.000 dinara za nabavku novih bicikala. Na tu vrstu pomoći za početak može da računa 2000 Beograđana. S druge strane, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I Grad Zrenjanin razmišlja o davanju subvencija za kupovinu bicikala

  Beograd i Novi Sad su odlučili da iz gradskog budžeta izdvoje sredstva kojima će subvencionisati kupovinu bicikala, a o tome razmišljaju i čelnici grada Zrenjanina.

   

  Kako su preneli mediji, Beograd će građanima davati po 5.000 dinara za nabavku novih bicikala. Na tu vrstu pomoći za početak može da računa 2000 Beograđana. S druge strane, u Novom Sadu su odlučili da pojedinačna subvencija iznosi 10.000 dinara. Na nju u prvom krugu može da računa oko 700 Novosađana.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Svečano puštena u rad solarna elektrana u dečjem dispanzeru

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je juče da i zrenjaninska lokalna samouprava razmišlja o ovoj ideji.

   

  – Vrlo brzo ćemo imati razgovore na tu temu sa našim udruženjima, kako bismo unapredili i taj vid očuvanja životne sredine – kazao je Salapura.

   

  On je ocenio da postoji veliki broj biciklista, kao i razgranata mreža biciklističkih staza na području grada Zrenjanina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U Novom Sadu je ovo pitanje rešeno tako što je grad raspisao javni konkurs, na koji su se prijavila udruženja koja će sprovesti dodelu subvencija za kupovinu bicikala.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad