• Gradu od Pokrajine 40 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri ugovore o sufinansiranju dva infrastrukturna projekta, u iznosu od 41 milion dinara.   Grad Zrenjanin je, za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, iz pokrajinskog budžeta dobio 40 miliona dinara. Milion dinara je izdvojeno za sufinansiranje projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kotlarnice […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradu od Pokrajine 40 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri ugovore o sufinansiranju dva infrastrukturna projekta, u iznosu od 41 milion dinara.

   

  Grad Zrenjanin je, za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, iz pokrajinskog budžeta dobio 40 miliona dinara. Milion dinara je izdvojeno za sufinansiranje projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kotlarnice u Osnovnoj školi „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Ciklonizacija” sprovodi hemijski tretman suzbijanja krpelja

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da ukupna vrednost rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, u dužini od 2,5 kilometra, iznosi 60,6 miliona dinara. Preostala sredstva, nešto više od 20 miliona dinara, biće obezbeđena iz gradskog budžeta.

   

  Salapura je dodao da ovo predstavlja formalni početak prve faze rekonstrukcije dotrajale mreže u gradu.

   

  – Imamo spremne projekte za još pet mesnih zajednica u gradu. Ukupna dužina azbestnih i drugih cevovoda, starih više decenija, koji treba da se zamene, iznosi 19 kilometara – naglasio je Salapura.

   

  On je dodao da dotrajala vodovodna mreža u gradu utiče i na kvalitet vodosnabdevanja. Kako je naveo, učestale su havarije i kvarovi, a održavanje takve mreže zahteva vanredna materijalna ulaganja i dodatnu angažovanost ljudstva i mehanizacije JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Gradonačelnik je i projekat u OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki takođe ocenio kao veoma značajan.

   

  – Njegovom realizacijom rešiće se dugogodišnji problem, unaprediti sistem grejanja i postići energetska efikasnost i održivost u toj školi – dodao je on.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad