• Gradski većnici usvojili odluke u vezi sa selom Ečka i fabrikom „Essex“

  Članovi Gradskog veća Zrenjanina su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili predloge odluka o donošenju Plana generalne regulacije Ečke i o usvajanju aneksa ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Na osnovu ove odluke, gradonačelnik će sa kompanijom „Essex Furukawa Magnet Wire Balkan“, koja posluje u zrenjaninskoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradski većnici usvojili odluke u vezi sa selom Ečka i fabrikom „Essex“

  Članovi Gradskog veća Zrenjanina su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili predloge odluka o donošenju Plana generalne regulacije Ečke i o usvajanju aneksa ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Na osnovu ove odluke, gradonačelnik će sa kompanijom „Essex Furukawa Magnet Wire Balkan“, koja posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, zaključiti aneks ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada.

   

  U obrazloženju odluke se navodi da se kompanija „Essex“ letos obratila lokalnoj samoupravi sa predlogom o zaključenju aneksa ugovora.

   

  Kompanija je navela da je 6. maja sa Ministarstvom privrede zaključila aneks ugovora o dodeli sredstava podsticaja. Na osnovu toga, „Essex“ je predložio Gradu Zrenjaninu zaključenje aneksa ugovora u delu koji se odnosi na broj novozaposlenih, čija će puna zaposlenost biti ostvarena 2024. godine, budući da je zbog pandemije izazvane virusom korona došlo do promena na tržištu, a koje su bile van kontrole ove kompanije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uskoro rešenje problema sa dalekovodima koji ometaju gradnju obilaznice

   

  – Pomenuta kompanija ima obavezu da do 2024. godine ostvari pun kapacitet broja zaposlenih, koji je planiran prilikom potpisivanja ugovora, a to je 139 radnika – precizirao je nakon sednice Gradskog veća zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

   

  Na dnevnom redu i otuđenje građevinskog zemljišta

   

  Na današnjoj sednici je usvojen i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ovu godinu.

   

  Kako je navedeno u obrazloženju, ovom odlukom Grad Zrenjanin planira parcele koje su pogodne za otuđenje u toku godine. Santovac je pojasnio da je u pitanju samo dopuna sadašnjeg programa.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Predlog je proistekao iz odluke koju smo danas doneli, a to je usvajanje Plana detaljne regulacije Ečke. Njime se prave određeni planovi razvoja tog sela. Ovaj plan je čekao da se utvrdi tačna trasa bubućeg auto-puta od Zrenjanina do Beograda. Kada smo došli do te informacije, onda smo mogli i da usvojimo pomenuti plan – rekao je Santovac.

   

  Ova pitanja naći će se i na dnevnom redu sednice Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za sutra. Potrebno je da ih usvoje i odbornici lokalnog parlamenta.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Sex je znači od države postova najna sredstva i radiće dok ta lova traje,sve već viđeno,živela Srbija ekonomski Džin.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad