• Gradonačelnik uručio opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu

  Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Dobrovoljno vatrogasno društvo u Zrenjaninu i tom prilikom uručio 22 desktop računara i isto toliko ručnih radio stanica za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava.   Ovu opremu Grad Zrenjanin je obezbedio kroz projekat pod nazivom „Zajedničko reagovanje u vanrednim situacijama“.   U okviru ovog projekta predviđena je i obuka za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradonačelnik uručio opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu

  Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Dobrovoljno vatrogasno društvo u Zrenjaninu i tom prilikom uručio 22 desktop računara i isto toliko ručnih radio stanica za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava.

   

  Ovu opremu Grad Zrenjanin je obezbedio kroz projekat pod nazivom „Zajedničko reagovanje u vanrednim situacijama“.

   

  U okviru ovog projekta predviđena je i obuka za korišćenje opreme pripadnika DVD.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Saniran požar na gradskoj deponiji, nasute velike količine zemlje (Foto)

   

  Simo Salapura je podsetio da realizaciju projekta finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 4,1 milion dinara, dok Grad Zrenjanin učestvuje sa 1,1 milion dinara. Prema rečima Salapure, drugom fazom projekta biće obuhvaćena i nabavka jednog vozila namenjenog unapređenju sistema zaštite.

   

  – Dosadašnja iskustva su pokazala da oprema mora redovno da se unapređuje. Dobrovoljna vatrogasna društva sa teritorije grada Zrenjanina su veoma aktivna i samo u toku prošle godine su imala 211 intervencija. Nedavno su pružala pomoć i prilikom gašenja požara na zadružnom domu u Banatskom Despotovcu i na gradskoj deponiji – podsetio je Salapura.

   

  Predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin je naglasio da u okviru Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin deluju 23 dobrovoljna vatrogasna društva, koja broje 352 pripadnika. To je jedan od najmasovnijih saveza u Srbiji, dodao je Ćapin.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Naše jedinice su operativne u svakom trenutku. Svako selo ima svoju jedinicu, vatrogasni dom i opremu – naglasio je Ćapin.

   

  dobrovoljno vatrogasno društvo

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin