• Gradonačelnik posetio Fabriku vode: U toku radovi na dogradnji postrojenja

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas Fabriku vode. Tom prilikom je obišao radove na dogradnji postrojenja.   Tokom sastanka sa predstavnicima kompanije „Metito“ i Fabrike vode Validom Madvarom i Branislavom Zecom rečeno je da više ne postoji nijedna prepreka za radove na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradonačelnik posetio Fabriku vode: U toku radovi na dogradnji postrojenja

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas Fabriku vode. Tom prilikom je obišao radove na dogradnji postrojenja.

   

  Tokom sastanka sa predstavnicima kompanije „Metito“ i Fabrike vode Validom Madvarom i Branislavom Zecom rečeno je da više ne postoji nijedna prepreka za radove na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu. Kako je saopšteno, ovaj trenutak je važan i za realizaciju ugovora koji je potpisan u Vladi Srbije, između kompanije „Metito“ i Grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovogodišnja borba protiv komaraca na teritoriji grada Zrenjanina počinje u petak

   

  – Svi mi koji smo uključeni u realizaciju ovog projekta sa posebnom pažnjom smo pratili dosadašnje poteze investitora. Kompanija „Metito“ je verovala u ono što je najavila i sve vreme je radila i pripremala se za trenutak kada stigne pozitivno rešenje o građevinskoj dozvoli. Elementi koji služe za predtretman sirove vode su konstruisani i izrađeni u Španiji. Gradnja rezervoara za vodu od specijalne plastike je poverena domaćoj kompaniji „Krušik plastika“ iz Osečine – rekao je gradonačelnik Salapura.

   

  Naveo je i da Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ rade svoj deo ugovornih obaveza. Menja se vodovodna mreža u više naselja u gradu, a cilj je, kako je istakao, da čista voda teče kroz nove cevi i da se smanji gubitak u mreži.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Treći krug nagradnog takmičenja: Pametno recikliraj za pametne nagrade

   

  Na građevinskoj tabli postavljenoj na ulazu u fabriku navedeno je da su radovi započeti 26. aprila. Rok za završetak je septembar ove godine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Sve je to lepo i krasno, politiĉari se slikaju za novine, glume kako nešto korisno rade. Investitori se igraju „ulaganja“ koje više liči na laganje a mi, građani Zrenjanina, bolje da smo angažovali „rašljare“ da pomoću štapa i viska pronađu negde zdravu vodu, jer izgleda da samo tu „tehnologiju“ nismo probali? Pa da smo još tada svi uzeli lopate (pre 25 godina) i krenuli da kopamo, do sada bismo imali VODU. Kad su mogli stari Rimljani vijaduktima da je dovedu hiljadama kilometara daleko od izvorišta, gradeći sve to golim rukama i primitivnom tehnologijom, mogli smo i mi, jer vi ne možete ni modernom tehnologijom ni pameću to da urafite već četvrt veka? Ali, ko bi onda sve to vreme dobro zarađivao na flaširanoj vodi i lepo živeo od politike i praznih obećanja građanima? Da li vas čudi što vam ništa više ne verujem?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin