• Građani od sada mogu da konkurišu za sredstva za nabavku bicikala

  Posebna komisija, koju je formirao Grad Zrenjanina, raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku bicikala.   Javni poziv je raspisan nakon što su odabrane firme preko kojih zainteresovani građani mogu da kupe bicikle čiju nabavku subvencioniše grad. Ove mere se realizuju preko tri firme. To su „Moto Dane“ iz Zrenjanina, „Capriolo“ […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani od sada mogu da konkurišu za sredstva za nabavku bicikala

  Posebna komisija, koju je formirao Grad Zrenjanina, raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku bicikala.

   

  Javni poziv je raspisan nakon što su odabrane firme preko kojih zainteresovani građani mogu da kupe bicikle čiju nabavku subvencioniše grad. Ove mere se realizuju preko tri firme. To su „Moto Dane“ iz Zrenjanina, „Capriolo“ iz Bačke Topole i „BB Trade“ iz Žitišta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dan pešačenja u Zrenjaninu: Pridruži se i promoviši zdrav način života

   

  Podsetimo, za sufinansiranje nabavke bicikala u gradskom budžetu je opredeljeno do milion dinara. Pojedinačna subvencija iznosi 5.000 dinara, sa PDV-om, po jednom biciklu. Pravo učešća na javnom pozivu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina. Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom javnom pozivu.

   

  Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem javnog poziva.

   

  Podnosilac prijave, između ostalog, treba da dostavi potpisan i popunjen prijavni obrazac, fotokopiju ili očitanu ličnu kartu i predračun za kupovinu bicikla. Prijava se predaje lično u Uslužnom centru Gradske uprave Zrenjanin. Može se i poslati poštom na adresu Grada Zrenjanina, Odseka za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

   

  Ugovor o nabavci bicikla zaključuju Grad Zrenjanin, direktni korisnik, odnosno firma koja se bavi prodajom, i krajnji korisnik, to jest građanin. Rok za podnošenje prijava je do utroška sredstava.

   

  Na raspolaganju skoro 35 kilometara biciklističkih staza

   

  Kako je ranije saopšteno, nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na gradskim ulicama, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je biciklistima u gradu i okolnim selima u ovom trenutku na raspolaganju skoro 35 kilometara biciklističkih staza. Po tome Zrenjanin spada među vodeće gradove u Srbiji, dodao je on.

   

  – Porast broja biciklista znači i manje motornih vozila na našim ulicama, čistiji i kvalitetniji vazduh, manje zagađenje… Dakle, sve ono što je i sadržano u nazivu ovog javnog poziva. A to je ekološki prihvatljiv transport – kazao je Salapura.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  On je podsetio da je na veoma dobar odjek naišla i gradnja biciklističke staze između Zrenjanina i Temišvara, uz reku Begej, koja doprinosi razvoju cikloturizma.

   

  – Želimo da promovišemo biciklizam kao vrstu prevoza, ali i kao zdrav način života i rekreacije za sve uzraste – dodao je Salapura.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad