• Građani mogu da se prijave za subvencije za kupovinu bicikala

  Komisija koju je formirala lokalna samouprava raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina.   Odlukom o ovogodišnjem gradskom budžetu, za te namene su izdvojena sredstva u visini do 240.000 dinara. Sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala, u iznosu od 10.000 dinara sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani mogu da se prijave za subvencije za kupovinu bicikala

  Komisija koju je formirala lokalna samouprava raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Odlukom o ovogodišnjem gradskom budžetu, za te namene su izdvojena sredstva u visini do 240.000 dinara. Sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala, u iznosu od 10.000 dinara sa PDV-om po jednom biciklu, dodeljuju se na osnovu javnog poziva za građane.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Grad planira da meri kvalitet vazduha nadomak fabrike „Linglong“

   

  Pravo učešća imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina. Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom javnom pozivu.

   

  Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje, bicikle mogu da nabave isključivo od izabranih firmi. Grad je, naime, prethodno raspisao javni poziv za izbor privrednih subjekata, odnosno direktnih korisnika preko kojih se realizuju ove mere. Nakon sprovedene procedure je objavljeno da se bicikli mogu kupiti u dve radnje, i to „Moto Dane“ i „Polar bike“. Građanin koji konkuriše za sredstva treba da nabavi predračun za kupovinu bicikla, izdat od strane ovih firmi, a koji zatim dostavlja Gradskoj upravi zajedno sa drugom dokumentacijom.

   

  Prijava se predaje lično u Gradskoj upravi Zrenjanina. Rok za podnošenje prijava je do utroška sredstava.

   

  Za sve dodatne informacije i obaveštenja podnosioci prijava se mogu obratiti na kontakt telefon 023/315-0187, odnosno na e-mail adresu zivotna.sredina@grad.zrenjanin.rs.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kako se navodi u javnom pozivu, nabavka bicikala se sprovodi sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad