• GRAĐANI PRIJAVLJUJU DA U NEKIM ULICAMA NEMA RASVETE

  ZRENJANIN – Stanovnici Mošorinske ulice u Zrenjaninu muku muče sa javnom rasvetom. Nisu jedini, ali stanovnici ove ulice pitali su portal zrenjaninski.com ima li nade da se reši problem njihove mračne ulice.     – Nama se javljaju građani ne samo iz Mošorinske ulice, nego i iz drugih – Novosadske, Južnobanatskog odreda – kaže Marija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRAĐANI PRIJAVLJUJU DA U NEKIM ULICAMA NEMA RASVETE

  ZRENJANIN – Stanovnici Mošorinske ulice u Zrenjaninu muku muče sa javnom rasvetom. Nisu jedini, ali stanovnici ove ulice pitali su portal zrenjaninski.com ima li nade da se reši problem njihove mračne ulice.

   

  rasvete

   

  – Nama se javljaju građani ne samo iz Mošorinske ulice, nego i iz drugih – Novosadske, Južnobanatskog odreda – kaže Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović“. – Mi prijave kvarova prosleđujemo Javnom preduzeću za urbanizam i to je ono što je do nas.

   

  Mračne ulice muče i stanovnike drugih gradskih naselja. U Javnom preduzeću za urbanizam, koje je od Direkcije za izgradnju i uređenje grada preuzelo javnu rasvetu, kažu da su glavni uzroci, s jedne strane, neodržavanje prostora ispred kuća a, s druge, nedostatak novca.

   

  – U nekim ulicama velike probleme pravi granje koje se uplete u žice i izbacuje sistem iz funkcije – kaže Marko Latković iz Javnog preduzeća za urbanizam. – Stalno apelujemo da građani urede prostor ispred kuća, što im je i obaveza. Po prijavi građana ili komunalne policije, „Čistoća“ izlazi na teren. I mi prijavimo kad nam se na određenoj lokaciji problemi učestalo javljaju, ističe Latković.

   

  S druge strane, i novca za popravke nema dovoljno. Trenutno je u toku jedan mali tender koji treba da premosti probleme sa javnom rasvetom, dok se ne uradi njena kompletna rekonstrukcija.

   

  Kao što je portal zrenjaninski.com VEĆ PISAO, za narednu godinu je planirana kompletna obnova javne rasvete u gradu kroz javno – privatno partnerstvo. O projektu koji je već predat odlučuje Komisija na republičkom nivou. Nezvanično, još jedan član komisije treba da se izjasni, a ostali su dali pozitivno mišljenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Za početak popravljajte ono što već imamo.
   U Branka Radičeviča kod kuće 25B ulična svetiljka ne radi već godinu dana.
   Nije dovoljno zameniti sijalicu. Nekad treba popraviti i svetiljku.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad