• GRAD ZRENJANIN I OKOLINU NAJVIŠE MUČI ČAĐ

  ZRENJANIN – Prema poslednjim merenjima kvaliteta vazduha, koje obavlja ovdašnji Zavod za javno zdravlje, Zrenjanin i njegovu okolinu najviše muči čađ, jer je koncentracija čađi iznad dozvoljenih vrednosti izmerena na svim mernim mestima.     U Bulevaru Veljka Vlahovića čak 19 dana u novembru je u vazduhu bilo koncentrovane čađi više od dozvoljenih vrednosti. Na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRAD ZRENJANIN I OKOLINU NAJVIŠE MUČI ČAĐ

  ZRENJANIN – Prema poslednjim merenjima kvaliteta vazduha, koje obavlja ovdašnji Zavod za javno zdravlje, Zrenjanin i njegovu okolinu najviše muči čađ, jer je koncentracija čađi iznad dozvoljenih vrednosti izmerena na svim mernim mestima.

   

   

  U Bulevaru Veljka Vlahovića čak 19 dana u novembru je u vazduhu bilo koncentrovane čađi više od dozvoljenih vrednosti. Na mernom mestu na bulevaru meri se i koncentracija benzo(a)pirena – 7 dana se meri i svih tih dana izmerene vrednosti nadmašile su dozvoljene.

   

  Čađ pravi problem i stanovnicima Lesnine i 4. jula – i na mernom mestu u mesnoj zajednici „Dositej Obradović“ na mesečnom nivou 6 dana je bilo čađi u vazduhu više nego što bi smelo.

   

  U Elemiru, od svih zagađivača koji se mere, nedozvoljene vrednosti imala je samo čađ, i to 8 dana u mesecu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]