• Grad u v.d. stanju: Lako smenjivi kadrovi na čelu javnih preduzeća i ustanova

  Na čelu brojnih javnih preduzeća i ustanova u Zrenjaninu nalaze se vršioci dužnosti direktora, a neki od njih su u tom statusu već godinama.   Predrag Bodiroga je već godinama v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Vršioce dužnosti direktora imaju i JKP „Čistoća i zelenilo“ (Nemanja Milinković), JKP „Pijace i parkinzi“ (Aleksandar Martinov), Javno preduzeće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad u v.d. stanju: Lako smenjivi kadrovi na čelu javnih preduzeća i ustanova

  Na čelu brojnih javnih preduzeća i ustanova u Zrenjaninu nalaze se vršioci dužnosti direktora, a neki od njih su u tom statusu već godinama.

   

  Predrag Bodiroga je već godinama v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Vršioce dužnosti direktora imaju i JKP „Čistoća i zelenilo“ (Nemanja Milinković), JKP „Pijace i parkinzi“ (Aleksandar Martinov), Javno preduzeće za urbanizam (Goran Kravarušić)…

   

  PROČITAJTE JOŠ: Javna preduzeća i ove godine posluju sa gubitkom ili ostvaruju malu dobit

   

  I na čelu Gradske stambene agencije je vršilac dužnosti direktora – Dragomir Radovanac.

   

  V.d. direktora ima i Javna ustanova „Sportski objekti“, a na tom mestu je Danijel Šebez. Vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja je Siniša Onjin.

   

  Na čelu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin je v.d. direktora Milan Kovačević. Na čelu Ustanove „Rezervati prirode“ je v.d. direktora Dejan Jovanov.

   

  I Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ ima v.d. direktora, a to je dr Igor Kitaresku. Pre nego što je smenjena, pet godina je u statusu v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima bila dr Zorica Ćulibrk. Umesto nje, na to mesto je imenovan Igor Dostanić, takođe kao vršilac dužnosti direktora.

   

  Ista situacija i u državnim preduzećima

   

  Situacija je ista i u brojnim državnim preduzećima. Umesto da direktore bira na konkursima, Vlada Srbije ih imenuje kao vršioce dužnosti. Iako zakon dozvoljava da u tom statusu mogu da ostanu najduže godinu dana, najveći broj njih je u v.d. stanju godinama.

   

  Zbog čega je tako, objasnio je Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija. Minić navodi da Zakon o javnim preduzećima propisuje proceduru za smenjivanje direktora, a vršilac dužnosti može da bude smenjen preko noći.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – V.d. direktor ima veći odnos zavisnosti prema onom ko ga postavlja i osetljivi su na svaku vrstu političkog pritiska – objasnio je Minić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. U Zrenjaninu su na vlasti potpuno pronađeni sli potpuno lojalni likovi,tuga,grad bez vode skoro dvadeset godina ,potrošen silan novac i nikom ništa,jedino su važni dani piva u gradu koji nema pivaru i u kom kafedžije vladaju.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin