• Grad obezbedio 7000 sadnica za pošumljavanje seoskih sredina

  Grad Zrenjanin obezbedio je 7.000 sadnica koje će biti podeljenje seoskim mesnim zajednicama zarad pošumljavanja slabije pošumljenih delova ovog regiona.   Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić je na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da je ovo nastavak akcije započete prethodne godine, kada je Grad obezbedio 10.000 sadnica.   – Kontaktirali smo mesne zajednice koje su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad obezbedio 7000 sadnica za pošumljavanje seoskih sredina

  Grad Zrenjanin obezbedio je 7.000 sadnica koje će biti podeljenje seoskim mesnim zajednicama zarad pošumljavanja slabije pošumljenih delova ovog regiona.

   

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić je na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da je ovo nastavak akcije započete prethodne godine, kada je Grad obezbedio 10.000 sadnica.

   

  – Kontaktirali smo mesne zajednice koje su iskazale svoje potrebe. Sadnice će biti zasađene i na saniranim divljim deponijama – kazao je Radišić.

   

  On je naveo da je nabavljeno najviše sadnica bagrema – 5.000, i po 1.000 sadnica topole i bresta.

   

  – Bagrem će, svakako, imati značajan uticaj i na razvoj pčelarstva u našoj sredini – istakao je Radišić.

   

  Pročitajte još: Banja „Rusanda“ je pre ravno devedeset godina vizionarski preuređena

   

  On je dodao da će pošumljavanje biti obavljeno tokom ove i naredne nedelje.

   

  Pomoćnik gradonačelnika je rekao da su u akciju uključena dobrovoljna vatrogasna društva, lovci i pčelari. A najznačajniji partner lokalnoj samoupravi u ovom poslu je JKP „Čistoća i zelenilo“. Ovo preduzeće, naime, pruža stručnu i savetodavnu pomoć.

   

  Radišić je podsetio i da je Pokrajina u prošloj godini obezbedila 1.700 sadnica koje su poslužile za ozelenjavanje urbanih delova Zrenjanina.

   

  – Trudimo se da očuvamo sve ove posađene sadnice. Podsetiću vas da je Banat jedan od najmanje pošumljenih delova regiona – kazao je Radišić.

   

  Kako je saopšteno danas, 7.000 sadnica biće distribuirano mesnim zajednicama Lazarevo, Melenci, Perlez, Banatski Despotovac, Elemir, Botoš, Orlovat, Aradac, Stajićevo, Tomaševac, Čenta, Lukićevo, Klek, Lukino Selo i Knićanin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. 7000 stabala je šuma od 84×84 stabla. To nažalost, obzirom na devastiranu površinu, nije ni blizu dovoljno. Treba da razmišljamo o cifri koja ima nulu više.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad