• Grad daje u zakup zemljište za izgradnju prečistača otpadnih voda

  Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu usvojili su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, odluku o pokretanju postupka davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina.   Ovom odlukom, parcela površine 26.857 kvadratnih metara će neposrednom pogodbom, bez naknade, biti data u zakup beogradskom preduzeću „Begej water“. Zemljište se daje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad daje u zakup zemljište za izgradnju prečistača otpadnih voda

  Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu usvojili su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, odluku o pokretanju postupka davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina.

   

  Ovom odlukom, parcela površine 26.857 kvadratnih metara će neposrednom pogodbom, bez naknade, biti data u zakup beogradskom preduzeću „Begej water“. Zemljište se daje radi izgradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Firma „Begej water“ je, inače, društvo za posebne namene sponzora „Metito Utilities Limited“ iz Dubaija, sa kojom je u novembru prošle godine potpisan ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja otpadnih voda.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Čistoća i zelenilo” uređuje kružnu raskrsnicu prema Kleku (Foto)

   

  Obaveze grada Zrenjanina odredbama ugovora nisu finansijske prirode, već se odnose na obezbeđenje zemljišta i povezivanje gradske kanalizacije na prečistač.

   

  U odluci koja je usvojena na sednici Gradskog veća podseća se da je Narodna skupština Republike Srbije ratifikovala sporazum o saradnji, koji su zaključili najviši predstavnici Srbije i Ujednjenih Arapskih Emirata. Ovaj sporazum predviđa saradnju između državnog i privatnog sektora sa obe strane. Jedna od planiranih investicija je i izgradnja prečistača otpadnih voda u Zrenjaninu.

   

  S tim u vezi, društvo za posebne namene „Begej water“ iz Beograda se 4. oktobra obratilo Gradu Zrenjaninu sa zahtevom za davanje u zakup zemljišta u javnoj svojini grada, bez naknade, neposrednom pogodbom, radi realizacije ugovora o tretmanu otpadnih voda.

   

  – Do sada smo održali nekoliko sastanaka sa investitorom. U međuvremenu je i usvojen urbanistički projekat za prečistač otpadnih voda. Očekujemo da će uskoro biti izdata i građevinska dozvola. To znači da nas već krajem ove ili početkom naredne godine očekuje i sam početak izgradnje prečistača – izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac nakon sednice Gradskog veća.

   

  Salapura: Čistiji Begej i zdravija životna sredina

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je ranije izjavio da lokalna samouprava, nakon privlačenja novih investitora, razmišlja i o problemu zaštite životne sredine.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Ova investicija će omogućiti da imamo čistiji Begej i zdraviju životnu sredinu. Direktna investicija je 30 miliona evra. Od toga 70 posto ide za izgradnju prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje će zapošljavati četrdesetak ljudi – naglasio je Salapura prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnikom kompanije „Metito“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Zasto beogradska firma „Begej Water“? Zasto ne zrenjaninska? Ili je to muljanje u najavi – nadleznost suda u BG i rad sa distance, kao i placanje dadzbina u BG budzet. Stvoreni da rade u Zrenjaninu, a ne postuju ga.
   Ja bih uslovio davanje zemlje i potpisivanje sedistem u Zrenjaninu.

   1. Потпуно сте у праву. Ово је хајдучија као и остали пројекти. Улази се у нову авантуру а није се завршила афера с питком водом. Шта је приоритет?

    Институт за водопривреду „Јарослав Черни“ АД је водећа научноистраживачка организација у Србији и региону у области вода је на продају. Хоће ли приватник да контролише другог приватника у јавном интересу? Ко ће контролисати квалитет отпадних вода?

  2. Čist kriminal kao i od 1988.ali to je garancija da će nazovi Srbija nestati u narednih dvadesetak godina,koje brzo prodaju.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad