• Gerontološki centar Zrenjanin planira temeljnu rekonstrukciju kompleksa

  Urbanistički projekat temeljne rekonstrukcije i novogradnje Gerontološkog centra u Zrenjaninu, uz predviđeno uklanjanje pojedinih objekata, na javnom uvidu je do 4. decembra. Gerontološki centar Zrenjanin, inače, ustanova je za smeštaj starih lica, sa licencom za prihvat 319 korisnika. Posle rekonstrukcije i novogradnje ostaće na istim kapacitetima, ali će se poboljšati uslovi za smeštaj korisnika i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gerontološki centar Zrenjanin planira temeljnu rekonstrukciju kompleksa

  Urbanistički projekat temeljne rekonstrukcije i novogradnje Gerontološkog centra u Zrenjaninu, uz predviđeno uklanjanje pojedinih objekata, na javnom uvidu je do 4. decembra. Gerontološki centar Zrenjanin, inače, ustanova je za smeštaj starih lica, sa licencom za prihvat 319 korisnika. Posle rekonstrukcije i novogradnje ostaće na istim kapacitetima, ali će se poboljšati uslovi za smeštaj korisnika i energetska efikasnost objekata.

   

  Poduhvat izrade projekta je iniciran u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim nabavkama i UNDP razvojnog programa Ujedinjenih nacija, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, ukupna površina parcele u delu naselja „Crni šor“, na kojoj se nalazi kompleks Gerontološkog centra, iznosi 8.002 kvadratna metra. Na toj površini trenutno je 12 objekata. Neki od njih su bez građevinskih dozvola i predviđeni su za rušenje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zašto su inverter klime sjajno rešenje za grejanje prostorija

   

  „Na parceli se nalaze objekti u funkciji Gerontološkog centra, od kojih se pojedini zadržavaju, pojedini rekonstruišu, a neki su predviđeni za rušenje“, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

   

  Među zgradama koje će biti srušene je i ona prepoznatljiva, takozvani blok „B“, na uglu Miletićeve i Principove ulice, sa površinom od 624 kvadratna metra. U ovom objektu smešteni su korisnici, a u prizemlju se pored kuhinje i trpezarije nalazi i ambulanta sa lekarom, fizioterapija i dnevni boravak za korisnike. Na prvom i drugom spartu nalaze se sobe za stara lica, kao i čajna kuhinja koja je preko lifta za hranu povezana sa prizemljem. Objekat je izgrađen u montažnom sistemu.

   

  gerontološki centar zrenjanin

   

  Predviđena je i gradnja novog bloka „B“

   

  Za rušenje je predviđen i blok „D“, površine 122 kvadrata, odnosno zgrada za smeštaj odraslih korisnika sa mrtvačnicom. Deo ovog objekta je dograđen bez odobrenja za izgradnju. Srušeni će biti i blok „E“, zgrada za smeštaj odraslih korisnika bruto površine prizemlja 95 kvadratnih metara, kao i vešernice površine 248 kvadrata, i garaže površine 118 kvadrata.

   

  Predviđeno je i uklanjanje manjeg objekta radionice. Drvena katolička kapela će biti razmontirana, a kasnije ponovo postavljena na drugoj lokaciji. Predviđeno je i uklanjanje nadstrešnice u dvorištu, kao bespravno izgrađenog objekta.

   

  Od infrastrukturnih objekata na parceli projekat predviđa uklanjanje stubne transformatorske stanice i šahtova podzemnih instalacija na parceli koji neće biti u funkciji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Odložena javna sednica: O promenama u delu “Jugoistok” drugom prilikom

   

  Pored merno regulacionih stanica, u potpunosti će se zadržati blok „C“. On služi za smeštaj korisnika, a bruto površina prizemlja je 294 kvadratnih metara. Objekti koji se zadržavaju i rekonstruišu su blok „A“, zgrada za smeštaj korisnika, gde je i kuhinja. Prilaz objektu je iz Principove ulice, a ekonomski prilaz je iz Miletićeve ulice. Objekat je četvorospratan, pri čemu je bruto površina prizemlja 1.123 kvadratnih metara. Biće zadržana i portirnica.

   

  Planirana je novogradnja objekata na površini od 1.579 kvadratnih metara. Predviđena je i gradnja novog bloka „B“, zatim vešernice, mrtvačnice, službe održavanja, garaže, pravoslavne kapele i novopozicionirane katoličke kapele. Nova će biti i dvorišna nadstrešnica, trafo stanica i kotlarnica.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad