• Fond PIO planira rekonstrukciju zgrade u centralnoj gradskoj ulici

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) raspisao je tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekata filijala u nekoliko gradova. Među njima je i Zrenjanin.   U tenderu se navodi da je predmet nabavke izrada dokumentacije od projekata za rušenje, preko projekata za građevinsku dozvolu, do idejnih rešenja. Vrednost posla […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fond PIO planira rekonstrukciju zgrade u centralnoj gradskoj ulici

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) raspisao je tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekata filijala u nekoliko gradova. Među njima je i Zrenjanin.

   

  U tenderu se navodi da je predmet nabavke izrada dokumentacije od projekata za rušenje, preko projekata za građevinsku dozvolu, do idejnih rešenja. Vrednost posla procenjena je na približno 48 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izgled i funkcionalnost Gradskog stadiona biće značajno izmenjeni (Foto)

   

  Zrenjaninska filijala Fonda PIO nalazi se u centralnoj gradskoj ulici, u zgradi u kojoj je smešten i Republički fond za zdravstveno osiguranje. Ovaj objekat, koji Zrenjaninci kolokvijalno zovu „socijalno“, građen je šezdesetih godina prošlog veka.

   

  Na mestu gde se nekada nalazila zgrada Magistrata, prvo je izgrađen Vodotoranj, a nakon toga i ovaj objekat. I Vodotoranj i zgrada u kojoj su smeštene filijale dva fonda građeni su na osnovu Direktivnog urbanističkog plana Zrenjanina iz 1958. godine. Ovaj dokument je potpuno negirao graditelјsko nasleđe i nasleđenu morfologiju grada.

   

  Da je plan ostvaren do kraja, rušenje bi se nastavilo i vrlo verovatno da glavne ulice i bogatog kulturno – istorijskog nasleđa danas ne bi ni bilo.

   

  fond pio

   

  Prema nekim svedočenjima, Vodotoranj i zgrada pored, u kojoj su smeštene filijale, trebalo je simbolično da predstavljaju brod.

   

  Prostor u kom dve filijale obavljaju poslove odavno je zreo za rekonstrukciju. Poseban problem je to što neki građani teško razlikuju nadležnosti jednog od nadležnosti drugog fonda. Zato se pojedinci teško snalaze kod obavljanja onoga zbog čega su došli.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Pokušali smo da u centrali Fonda PIO u Beogradu saznamo kakvi su konkretni planovi za zgradu u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 2a. Međutim, odgovore na pitanja nismo dobili.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad