• Firma osnovana pre dva i po meseca kupila postrojenje za preradu vode

  Pokretna i nepokretna imovina zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“ prodata je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, potvrdio je za portal zrenjaninski.com javni izvršitelj Dragan Nikolić. Imovina je prodata za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.   – Imovina „Fabrike vode“ je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac, odnosno Erste […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Firma osnovana pre dva i po meseca kupila postrojenje za preradu vode

  Pokretna i nepokretna imovina zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“ prodata je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, potvrdio je za portal zrenjaninski.com javni izvršitelj Dragan Nikolić. Imovina je prodata za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  – Imovina „Fabrike vode“ je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac, odnosno Erste banka – kazao je Nikolić za naš portal.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Biciklistička staza kod Žitišta već pretrpela ozbiljna oštećenja (Foto)

   

  Prošle godine je u dva navrata pokušana prodaja imovine, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. U nepokretnu i pokretnu imovinu „Fabrike vode“, koja je ponuđena na prodaju kao jedna funkcionalna celina, spadaju postrojenje za prečišćavanje pijaće vode, prateći objekti i oprema.

   

  Njena ukupna vrednost procenjena je na 834.736.350 dinara. Kako je bilo navedeno u drugom pozivu, imovina se ne može prodati ispod početne cene, u iznosu od 50 odsto od njene utvrđene vrednosti. U prvom pokušaju početna cena je iznosila 70 odsto od ukupne vrednosti.

   

  Zaključak o prodaji imovine donet je u izvršnom postupku koji je pokrenula Erste banka, kao poverilac, protiv dužnika, zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“. Postupak je pokrenut radi izvršenja na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Inače, firma „Pannonian water“, koja je novi vlasnik postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu, osnovana je pre dva i po meseca, tačnije 3. novembra 2021. godine. Njeno sedište je u Beogradu. Prema podacima Agencije za privredne registre, firma ima četiri zakonska zastupnika, odnosno direktora. Od toga je jedan iz Srbije, i to Branislav Zec, dok su preostala trojica iz Velike Britanije, Indije i Kanade.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. Mogli ste odmah i dodati da je vlasništvo Emeserb water fze , Dubai.
   Nisam ni znao da se bavim istraživačkim novinarstvom dok nisam pročitao kod vas sve što sam i sam našao.

  2. Još samo da razjasne kod kojeg javnog beležnika je overena založna izjava koju je prihvatio javni izvršitelj koji je ujedno PRODAVAC imovine ‘fabrike vode u pokušaju’.
   Političke elite da se izjasne o beležnicima i izvršiteljima!!!
   I tužilaštvo za organizovani kriminal, uz izuzeće odbrane adv.koji ‘seiri’ sa naslovnica najtiražnijeg regionalnog lista.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad