• „Fabrika vode“ preti tužbom: Traže da im se isplati 101 milion dinara

  „Fabrika vode“ iz Zrenjanina je zapretila da će podneti tužbu protiv JKP „Vodovod i kanalizacija“ ukoliko ovo javno komunalno preduzeće, u roku od 15 dana, „Fabrici vode“ ne plati iznos od 101.326.791 dinar, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom.   Investitor postrojenja za preradu vode je najavio da će, ako bude bilo potrebno, pokrenuti i odgovarajući […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Fabrika vode“ preti tužbom: Traže da im se isplati 101 milion dinara

  „Fabrika vode“ iz Zrenjanina je zapretila da će podneti tužbu protiv JKP „Vodovod i kanalizacija“ ukoliko ovo javno komunalno preduzeće, u roku od 15 dana, „Fabrici vode“ ne plati iznos od 101.326.791 dinar, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom.

   

  Investitor postrojenja za preradu vode je najavio da će, ako bude bilo potrebno, pokrenuti i odgovarajući sudski postupak protiv Grada Zrenjanina.

   

  „Ovaj ukupan iznos obaveze sastoji se od 42.482.103 dinara u vezi dospelog duga za prethodno neplaćene fakture, a na ime izvršenih a neplaćenih usluga prerađene vode, kao i od 58.844.687 dinara u vezi dospelog duga za garantovanu isplatu usluge za preradu“, navodi se u saopštenju koje, po običaju kada je reč o ovom preduzeću, nije potpisano imenom i prezimenom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Oštećeni automobili medicinskih radnica prilikom obrušavanja zida (Foto)

   

  „Fabrika vode“ tvrdi da ugovor sa njom nije raskinut, kako se u poslednje vreme spominje u javnosti. U ovom preduzeću dodaju da ugovor nije mogao biti raskinut na osnovu sporazuma jer je „Fabika vode“ ispunila svaku od obaveza iz tog dokumenta.

   

  „Ugovor je jedino mogao biti raskinut na osnovu odgovarajućih odredbi o raskidu iz člana 18 ugovora, a koje JKP „Vodovod i kanalizacija“ nije ispoštovao niti upotrebio. Konkretno, ukoliko je „Vodovod“ smatrao da postoji određeno kršenje ugovora s naše strane, bio je u obavezi da nas pismeno obavesti o nameri da raskine ugovor. Međutim, on nikada nije poslao ovakvo pismeno obaveštenje“, tvrde u ovom preduzeću.

   

  Sad „Fabrika vode“ najavljuje raskid ugovora

   

  „Fabrika vode“ je ovom prilikom obavestila „Vodovod i kanalizaciju“ o nameri da raskine ugovor, dodajući da će on biti raskinut u slučaju da zrenjaninsko komunalno preduzeće odmah ne ispuni sve svoje ugovorne obaveze. Investitor, takođe, zahteva da „Vodovod“ bez odlaganja počne sa snabdevanjem pitke vode koja će biti prečišćena u fabrici.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „U slučaju da ne ispuni sve obaveze iz ugovora i ne isplati dospeo iznos duga, „Fabrika vode“ će u roku od 15 dana pokrenuti sudski postupak radi naknade štete. Ona će uključivati i izgubljenu dobit, kao i naknadu pretrpljene štete koja je bila posledica eksplozije u fabrici, a za koju je odgovoran „Vodovod“ iz Zrenjanina“, dodaje se u obaveštenju.

   

  Podsetimo, portal zrenjaninski.com je nedavno pisao da je Erste banka započela postupak prodaje „Fabrike vode“ u Zrenjaninu, kako bi bila namirena dospela potraživanja. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 7

  1. Ovde postaje šou! Zrenjanin postaje američki Detroit. Bežaće se iz ovog grada, kada bankrotira, a ide u tom smeru. Možda to i zaslužujemo, jer ćutimo decenijama, setite se samo višegodišnjeg samodoprinosa za Gradsku bolnicu, gde su ti novci otišli ustvari pitaj Boga.

  2. Šta se čudiš? Pa nas kao grad u vojvođanskoj skupštini, predstavlja bivši vođa navijača propalog kluba, bivši kafedžija, prodavac petardi, koji se u 40oj godini ostvario kao dr mg preko lokalnog fakulteta, jer nije to mogao sa 25g, jer se tada to nije moglo na ovaj način preko kuma na silu i sa parama. Čega se on dohvatio sve je propalo. Tako će i ovaj grad.

  3. Ma jel to reč o onom, što je šamaro neisplaćenu radnicu u centru i objavljivao njen ukradeni lekarski izveštaj ?! Pa kada je doživeo osudu javnosti i presudu da plati kaznu, govorio da je napad na njega ustvari napad na predsednika?!! Hahahha!
   Ja znam da je on takav, savetnik u tom JKP Vodovodu. On ih je savetovao da raskinu ugovor sa nemačkom firmom a ostalo znate… Koliko se plaća to savetovanje, plus plata poslanička, plus ono što ne znamo sve, kao restoran Tisa…. e zato ni vazduh više nećemo imati čist. Da li seća neko, zrenjaninskog izuma, plaćanje VAZDUŠARINE… pa to je vic sada, – Bili Kinez, Zrenjaninac i poslanik, i Zrenjaninac išao da plati Vazdušarinu…… ceo svet nam se smeje, e moji Zrenjaninci.

  4. Gradonačelnik je nedavno izjavio da ne postoje nikakva dugovanja nikome, ovi iz fabrike za sada potrazuju skoro milion evra. Nema mesta panici, sud ce presuditi pa sta nam bude. Neko ce platiti za pocetak takse , vestacenje i troskove advokata. Sud, advokati i vestaci ne rade badava.

  5. Ne vidim problem.Treba da se pohapse svi koji su potpisivali ugovore u ime Zrenjanina i ako treba da se plati neka steta oduzeti imovinu odgovornih lica i izmiriti dugovanja.To bi bio lep primer za neke buduce rukovodioce i politicare.Postoje jos neki nacini,ali su vise vezani za praksu u bivsem SSSR-u i komunistickoj kini.Javna streljanja koja se obavljaju u kini su dosta pomogla njenom ekonomskom uzletu i suzbijanju korupcije.Vladajuca stranka u kini je imala puno gubitaka u ljudstvu.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]