• Evo zašto je poslednjih dana slab pritisak vode u mreži

  Poslednjih dana redakciju portala zrenjaninski.com kontaktiralo je više čitalaca i požalilo se na slab pritisak vode u vodovodnoj mreži. Kako nam je rečeno, slabiji pritisak usledio je nakon što je vodosnabdevanje grada ponovo uspostavljeno preko postrojenja za preradu vode.   Tim povodom, naš portal je kontaktirao nadležne u firmi „Gruppo Zillio“, koja je investitor postrojenja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Evo zašto je poslednjih dana slab pritisak vode u mreži

  Poslednjih dana redakciju portala zrenjaninski.com kontaktiralo je više čitalaca i požalilo se na slab pritisak vode u vodovodnoj mreži. Kako nam je rečeno, slabiji pritisak usledio je nakon što je vodosnabdevanje grada ponovo uspostavljeno preko postrojenja za preradu vode.

   

  Tim povodom, naš portal je kontaktirao nadležne u firmi „Gruppo Zillio“, koja je investitor postrojenja za preradu vode.

   

  – Kako smo obavešteni od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“, u toku je izgradnja četiri nova bunara. Poslednjih dana je smanjen dotok sirove vode prema našem postrojenju, i to u količinama od 10 do 30 litara u sekundi, zbog toga što su tehničke ekipe morale da ugase nekoliko aktivnih bunara. Napominjemo da je u ovom trenutku to jako nepovovoljno za proizvodnju prečišćene vode. Naime, na taj način nam je direktno smanjen kapacitet. Pri tome je rezervoar prečišćene vode u fabrici ograničene zapremine, pa ne možemo da pokrijemo tolike razlike između potrošnje i dostupne vode – objašnjava u izjavi za portal zrenjaninski.com Bojan Dimkić, direktor firme „Gruppo Zillio“.

   

  Pročitajte još: Putni pravac Botoš – Tomaševac ponovo otvoren za saobraćaj

   

  On napominje da je na SCADA sistemu na postrojenju, čija je svrha praćenje proizvodnje, uključujući evidenciju prihvaćene i isporučene vode, evidentirano veoma veliko povećanje noćne potrošnje. Naime, u septembru prošle godine prosečna noćna potrošnja je iznosila između 109 i 113 litara u sekundi, dok se trenutno evidentira prosečna noćna potrošnja od 155 do 160 litara u sekundi.

   

  – To nam direktno govori da postoji veliki broj kvarova na mreži. Zbog njih je povećana ukupna dnevna potrošnja za 46 do 47 litara u sekundi – napominje Dimkić.

   

  U toku pripreme za dodatno unapređenje kapaciteta fabrike vode

   

  Što se same fabrike tiče, kapacitet proizvodnje je značajno uvećan proteklih pet meseci izvođenjem radova na cevovodima i povećavanjem iskorišćenja pumpi, kao i dodavanjem nove opreme. U toku su pripreme za dodatno unapređenje kapaciteta fabrike vode. Međutim, po rečima Dimkića, takve investicije se ne mogu obaviti u kratkom roku. Može se očekivati u narednom periodu da će doći do povremenih zastoja rada u fabrici vode zbog izvođenja radova radi unapređenja kapaciteta.

   

  – Izgradnjom novih bunara biće postignut značajan korak u unapređenju čitavog sistema vodosnabdevanja, jer će nam biti dostupne veće količine vode. Molimo građane da što racionalnije troše vodu, jer su dnevne potrošnje izuzetno visoke usled veoma toplih dana – zaključuje Bojan Dimkić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Ja ne mogu da verujem, jer ovaj covek toliko neobrazovan i misli da smo mi svi budale? Pa kakve su ovo glupe izjave? Kakvi gubici u mrezi? Kakva povecana potrosnja? Kakvi dodatni bunari?

   Kako ti problemi ne postoje kad se sistem prebaci na Vodovod nego samo kad ide preko fabrike vode? Kako je moguce da njihovi inzenjeri nisu mogli da predvide i izracunaju kolika je potrosnja vode u gradu i da na osnovu toga naprave da do ovakvih problema ne dodje? Da li je moguce da su oni pravili fabriku za tako malu kolicinu preciscavanja vode i da nisu racunali moguce povecanje potrosnje?

   Pored svega toga, zasto koji god broj telefona u Vodovodu okrenem stalno je zauzet?

   Ovo je samo dokaz o kakvoj kradji se desava sa ovom fabrikom.

   Da li to znaci da ja na 3 spratu u mom stanu narednih nekoliko meseci cu imati tople vode samo od 1-5 ujutru? Jel oni se igraju sa nasim strpljenjem?

   I na kraju, sobzirom da ja ne mogu da dodjem u kontak sa nikom u vezi vode, zamolio bih Vas iz portala Zrenjaninski da im kazete slede: „Prebacite sistem na Vodovod, da barem mogu normalno da se okupam, tu vodu i onako ne koristim za pice, a vi kad resite vase „probleme“ onda se javite“…..

  2. Precistaca vode nema kapacitet za potrebe Zrenjanina,sve drugo je obmana javnosti,JKP „Vodovod i kanalizacija“moraju pod hitno da preuzmu snabdevanje naroda vodom,a odgovorni za katastrofalan ugovor neka snose posledice.

  3. Kakve gluposti i laži,pritiska u vodovodnoj mreži nema od kada je voda priključena na precistac,a to je skoro godinu dana,radnici vodovoda,kralja se Vas obraz,s niste krivi,otrgnite se od prokletih političara i pustite vašu vodu u mreži,vratite svoje dostojanstvo,a narodu nadu,a političarima ono što im sleduje.

  4. Nisu hteli da plate Nemcima da im to urade kako treba nego se sad stalno krpe i svaljuju krivicu na potrošače jer troše vodu, pa zar su u toj Srbiji stvarno još samo idioti ostali ?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad