• Dok Zrenjaninci čekaju ispravnu vodu za piće, stečaj u firmi „Fabrika vode“ se nastavlja

  Dok građani Zrenjanina i dalje čekaju da im iz slavina poteče ispravna voda za piće, nastavlja se stečaj nad propalim zrenjaninskim preduzećem „Fabrika vode“ doo, koje je trebalo to da im omogući.   Prema podacima iz kvartalnog izveštaja, za period od početka aprila do kraja juna, koji je podnela stečajna upravnica Dragica Arsić, dalji tok […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dok Zrenjaninci čekaju ispravnu vodu za piće, stečaj u firmi „Fabrika vode“ se nastavlja

  Dok građani Zrenjanina i dalje čekaju da im iz slavina poteče ispravna voda za piće, nastavlja se stečaj nad propalim zrenjaninskim preduzećem „Fabrika vode“ doo, koje je trebalo to da im omogući.

   

  Prema podacima iz kvartalnog izveštaja, za period od početka aprila do kraja juna, koji je podnela stečajna upravnica Dragica Arsić, dalji tok stečaja zavisi od ishoda tri parnična postupka koja se vode pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. U jednom od tih postupaka „Fabrika vode“ kao stečajni dužnik ima aktivnu, a u ostala dva pasivnu legitimaciju. Takođe, dalji tok stečaja zavisi i od postupka pred Poreskom upravom, po žalbi stečajnog dužnika na rešenje kojim je odbijen zahtev za povraćaj više plaćenog poreza na dodatu vrednost pre stečaja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Direktorka misije USAID-a u Srbiji dr Bruk Ajšam posetila Zrenjanin i redakciju našeg portala

   

  „Fabrika vode“ u svom vlasništvu nema nepokretnosti. Ukupna vrednost imovine iznosi 9.333.393 dinara, od čega najveći deo, 8.787.491 dinara, čini potraživanje koje je predmet parničnog postupka. Ostatak je gotovina na tekućem računu u iznosu od 545.901 dinara.

   

  Dragica Arsić je navela da u izveštajnom periodu nije bilo povećanja imovinskog stanja po osnovu naknadno pronađene imovine.

   

  „Fabrika vode“ u stečaju od 31. maja prošle godine

   

  Stečaj u „Fabrici vode“ otvoren  je 31. maja prošle godine, na predlog JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina. Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj „Fabrika vode“ duguje 14.087.319 dinara. U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna 2021. godine.

   

  Inače, početkom prošle godine, pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Fabrika vode“, odnosno postrojenje za preradu vode za piće, prodato je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, iza koje stoji kompanija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imovina je prodata na aukciji koju je organizovao i vodio javni izvršitelj Dragan Nikolić, i to za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Buduća obilaznica oko Melenaca imaće tri kružne raskrsnice

   

  Novi vlasnik postrojenja je naveo da namerava da razvija projekat postrojenja za preradu vode, kako bi Zrenjanincima konačno obezbedio ispravnu vodu za piće iz gradskog vodovoda, što prethodnim vlasnicima nije pošlo za rukom. S tim u vezi, Gradska uprava je protekle nedelje saopštila da se nastavljaju građevinski radovi na proširenju postrojenja za preradu vode. U saopštenju je navedeno i da su dopremljeni važni delovi opreme koji će biti ugrađeni u deo postrojenja u kom će se obavljati predtretman vode.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad