• Direktor postrojenja za preradu vode apelovao na pojedince da ne šire laži

  Direktor postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu Bojan Dimkić apelovao je na neodgovorne pojedince da ne šire lažne vesti. Dimkić je uputio apel nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako gori voda koja curi iz jedne česme u Stajićevu.   JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je podsetilo da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktor postrojenja za preradu vode apelovao na pojedince da ne šire laži

  Direktor postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu Bojan Dimkić apelovao je na neodgovorne pojedince da ne šire lažne vesti. Dimkić je uputio apel nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako gori voda koja curi iz jedne česme u Stajićevu.

   

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je podsetilo da je sastav zemljišta južno od Zrenjanina takav da u sebi sadrži prisustvo većeg broja gasova, među kojima je i metan, koji je zapaljiv. Taj problem, naveli su u ovom preduzeću, postoji u Stajićevu i Belom Blatu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Iz slavina u Stajićevu teče voda koja gori, oglasio se i “Vodovod”

   

  – Povodom pojave metana u vodovodnoj mreži u Stajićevu i Belom Blatu, a zbog zlonamernih komentara pojedinaca, želimo da demantujemo tvrdnje da voda koja izlazi iz našeg postrojenja ima bilo kakve veze sa ovim. Ta sela nisu prikačena na gradsku mrežu – naglasio je Dimkić.

   

  Uzorci vode uzimaju se i analiziraju svakodnevno

   

  On je podsetio da se od utorka, 29. septembra, vodonabdevanje grada Zrenjanina ponovo obavlja preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode. Od tog dana, dodao je Dimkić, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin redovno, odnosno svakodnevno uzima uzorke i analizira vodu koja izlazi iz postrojenja.

   

  – Potrebno je pet do sedam dana kako bi analiza bila kompletna. Danas smo iz Zavoda dobili prvu analizu vode od uzorka koji je uzet 29. avgusta. Rezultati pokazuju da ona odgovara propisima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće – poručio je Dimkić.

   

  Prema ugovoru koji je potpisan sa JKP „Vodovod i kanalizacija“, postrojenje je u obavezi da na izlazu isporuči vodu koja je u skladu sa tim pravilnikom.

   

  – Mi ne objavljujemo analize vode u samoj mreži. Za to su nadležni JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Očekuje se da će voda iz postrojenja, koja je u skladu sa pravilnikom, u kratkom roku isprati sirovu vodu. Samim tim, i da će analize u mreži biti u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode – naglasio je direktor postrojenja za preradu vode Bojan Dimkić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad