• DA NE BUDE ZABUNE: KVALITET VODE DOBAR, FALE SPASIOCI

  ZRENJANIN – Veliku pažnju javnosti privukao je tekst objavljen na portalu zrenjaninski.com u kom, između ostalog, stoji da kupanje na Tisi nije dozvoljeno. Mnogi su pomislili da je reč o zabrani zbog kvaliteta vode. No, stvari stoje drugačije.     Kupanje na Tisi kod Žabaljskog mosta nije dozvoljeno jer nije organizovana spasilačka služba, niti je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DA NE BUDE ZABUNE: KVALITET VODE DOBAR, FALE SPASIOCI

  ZRENJANIN – Veliku pažnju javnosti privukao je tekst objavljen na portalu zrenjaninski.com u kom, između ostalog, stoji da kupanje na Tisi nije dozvoljeno. Mnogi su pomislili da je reč o zabrani zbog kvaliteta vode. No, stvari stoje drugačije.

   

  izletiste-tisa

   

  Kupanje na Tisi kod Žabaljskog mosta nije dozvoljeno jer nije organizovana spasilačka služba, niti je bovama ograničen prostor u kom se može bezbedno kupati, što su zakonske odredbe. Novi upravljač, Gradska stambena agencija, dužna je da takvo obaveštenje istakne na vidno mesto, a kupači koji  se kupaju i pored upozorenja, čine to na sopstvenu odgovornost.

   

  Što se, pak, tiče, kvaliteta vode, tiska i voda na Peskari, gde se voda uzorkuje, i u junu i u julu zadovoljavala je granične vrednosti vode treće klase, umerenog ekološkog statusa, i kupanje na tim mestima je dozvoljeno.

   

  Merenja i analize obavlja Zavod za javno zdravlje. Voda se uzorkuje na Tisi kod Žabaljskog mosta i uzvodno od tog mesta, a na Peskari sa leve i desne strane.

   

  Ovlašćeni radnici Zavoda vodu uzorkuju nekoliko puta mesečno.

   

  Sve analize govore da je voda na ovim mestima umerenog ekološkog statusa i da ju je moguće koristiti za kupanje i rekreaciju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]