• „Ciklonizacija“ kamerama iz helikoptera snima priobalje Tise i Begeja

  Novosadska „Ciklonizacija“ ovih dana koristi lepo vreme kako bi, pre bujanja vegetacije, pripremila sve za što efikasniju borbu protiv komaraca na teritoriji grada Zrenjanina.   Naime, iz helikoptera se posebnim kamerama snima kompletno priobalje Tise i Begeja. Cilj je detaljno i precizno mapiranje svih potencijalnih izvorišta komaraca.   PROČITAJTE JOŠ: Akcija “Zasadi drvo”: Oko 300 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Ciklonizacija“ kamerama iz helikoptera snima priobalje Tise i Begeja

  Novosadska „Ciklonizacija“ ovih dana koristi lepo vreme kako bi, pre bujanja vegetacije, pripremila sve za što efikasniju borbu protiv komaraca na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Naime, iz helikoptera se posebnim kamerama snima kompletno priobalje Tise i Begeja. Cilj je detaljno i precizno mapiranje svih potencijalnih izvorišta komaraca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Akcija “Zasadi drvo”: Oko 300 novih sadnica na nekoliko lokacija u gradu

   

  – Ove mape, u kombinaciji sa našim Geografskim informacionim sistemom, daju nam mogućnost da, zajedno sa vodostajem, predvidimo aktiviranje izvorišta. U tom slučaju možemo na vreme da uradimo i larvicidne i tretmane protiv odraslih komaraca. Takođe nam daju mogućnost da brojnost komaraca redukujemo u većem obimu, prvenstveno biološkim preparatima. Ukratko, ovakav sistemski i savremen pristup daju nam priliku da tretmani protiv komaraca budu strateški osmišljeni, izvedeni u pravo vreme i na ograničenim prostorima. Time je uticaj na životnu sredinu što manji, a efekti tretmana maksimalni – objašnjava za portal zrenjaninski.com Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću u preduzeću „Ciklonizacija“.

   

  Zrenjanin spada u svega nekoliko gradova u Jugoistočnoj Evropi koji se protiv komaraca bore najsavremenijim sistemom.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Sami tretmani se sprovode upotrebom najsavremenije mehanizacije i tehnologije. U nju spadaju helikopter, tri aviona, amfibijska vozila, specijalizovani dronovi, čamci i ULV generatori smešteni na kamione, terenska vozila i pikapove – ističe Aćimović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Imam dosta godina da bi poverovao u ove gluposti. Pamtim da kada su tretirali komarce sa DDT iz aviona nije ih više bilo. Sada, kada imaju tu modernu tehnologiju, ne može da se živi od komaraca – čak ni zimi.

   1. „Мршав к’o зимски комарац.“ 🙂 А где им је зимовник? Стопроцентна заштита од ових досадних инсеката, изгледа, не постоји. Жао ми је што имате проблем. Чланак је технички занимљив упркос критикама. Вештачка „магла“ тј. запрашивање се лети изводи „ULV генераторима“ тј. „Ultra low volume (ULV) fogging machines“. Проверено су делотворни кад је трава покошена.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad