• BICIKLISTIČKI TURIZAM JE ODLIČNA ŠANSA ZA OVAJ DEO BANATA

  ZRENJANIN – Veoma uspešna prezentacija projekta EuroVelo parka „Carska bara“, uz učešće svih nosilaca projekta – predstavnika „Krim“ alijanse javno – privatnog partnerstva, Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Kartografije „Huber“, turističkih organizacija Vojvodine i Zrenjanina, Javne ustanove „Rezervati prirode“ i Grada Zrenjanina, održana je danas u Baroknoj sali Gradske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BICIKLISTIČKI TURIZAM JE ODLIČNA ŠANSA ZA OVAJ DEO BANATA

  ZRENJANIN – Veoma uspešna prezentacija projekta EuroVelo parka „Carska bara“, uz učešće svih nosilaca projekta – predstavnika „Krim“ alijanse javno – privatnog partnerstva, Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Kartografije „Huber“, turističkih organizacija Vojvodine i Zrenjanina, Javne ustanove „Rezervati prirode“ i Grada Zrenjanina, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće.

  – Organizovali smo jedinstvenu prezentaciju projekta EuroVelo, pod pokroviteljstvom nemačke asocijacije kartografa „Huber“. Osnovano je i udruženje, u režiji Grada Zrenjanina, Turističke organizacije našeg grada i Javne ustanove „Rezervati prirode“, sa idejom afirmacije bajk turizma, koji je sve popularniji u svetu, ali i kod nas. Ovde će se on oslanjati na biciklističke rute 11 i 6 koje prolaze obodima Banata, koje su od značaja za nas koji ovde vodimo turizam, ali su važne i za prezentaciju na jedan novi način, i grada i naseljenih mesta – istakao je direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

  On napominje da godišnje 30.000 bajk turista prođe kroz Zrenjanin i okolinu.

  – Ova kategorija turista je, inače, veoma zainteresovana za neku drugu vrstu lepe priče u sredini gde svaka kuća, maltene, ima svoju zanimljivu istoriju, gde zaštićena područja kao „Carska bara“ već imaju renome u turističkom miljeu i ogroman potencijal za privlačenje turista, i da te turiste pridobijemo zbirnim kvalitetima koje posedujemo. A imamo biciklističku rutu koja treba da se zaokruži, koja je došla do Ečke a treba da nastavi do Stajićeva i potom do Carske Bare. Ostaje nam da u ovoj godini mapiramo pojedine kategorije, da obuhvatimo sve koji budu želeli da se uključe u prezentaciju i promovisanje ove vrste turizma u srednjem Banatu – najavljuje Ljubotina.

  On kaže da je odobren projekat za bajk turu Zrenjanin – Temišvar i da se uskoro očekuje gradnja i povezivanje staza iz oba smera, sve u sklopu projekta čišćenja Begeja i afirmacije ove reke kao plovnog puta.

  Današnjem skupu prisustvovali su brojni učesnici iz grada i naseljenih mesta, čelnici ustanova i hotelski radnici, a prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Sergej Tamaš.

  – Zahvaljujemo se organizatorima, a najpre Turističkoj organizaciji Grada Zrenjanina i Gradskoj upravi, na izuzetnoj prezentaciji jednog važnog projekta. Cilj nam je bio da okupimo 18 opština oko ove priče i u regiji Banata oformimo specifično i održivo turističko tržište i uspeli smo u tome – zaključuje koordinatorka JPP „Krim“ Srbija Tanja Jakšić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad