• Barska ulica još uvek nema asfalt, ali počelo je rešavanje problema

  Posle pisanja portala zrenjaninski.com, problemi stanovnika Barske ulice u Zrenjaninu, koji nemaju asfaltiran kolovoz, počeli su da se rešavaju. Za početak, kolovoz će biti nasut takozvanim struganim asfaltom, što je tek privremeno rešenje, a do kraja godine Barska ulica trebalo bi da dobije asfaltiran kolovoz.   PROČITAJTE JOŠ: Još dve parcele u gradu ove godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Barska ulica još uvek nema asfalt, ali počelo je rešavanje problema

  Posle pisanja portala zrenjaninski.com, problemi stanovnika Barske ulice u Zrenjaninu, koji nemaju asfaltiran kolovoz, počeli su da se rešavaju. Za početak, kolovoz će biti nasut takozvanim struganim asfaltom, što je tek privremeno rešenje, a do kraja godine Barska ulica trebalo bi da dobije asfaltiran kolovoz.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Još dve parcele u gradu ove godine biće ponuđene na prodaju

   

  – Problem nije i od juče i imamo puna dva registratora dopisa koje smo upućivali na razne adrese. Sada verujem da smo na pragu da problem rešimo. Suština je u imovinsko – pravnim odnosima. Parcela na kojoj je izgrađen sadašnji improvizovani put je privatna svojina. Njen vlasnik je pre više decenija prodavao parcele građanima koji su zidali kuće. Ove parcele su i dalje ostale u njegovom vlasništvu. Dogovoreno je da se uradi eksproprijacija, odnosno preparcelacija, da put dobije status javne površine i tada je moguće kolovoz dovesti u funkcionalno stanje – kaže za portal zrenjaninski.com Ilija Mandić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Sava Kovačević“.

   

  barska ulica

   

  Barska ulica za početak dobija „strugani asfalt“

   

  Postupak bi trebalo da bude okončan u ovoj godini. Do tada, kolovoz u Barskoj ulici biće nasut takozvanim struganim asfaltom.

   

  – Do sada je stigla manja količina ovog asfalta, jer građevinska sezona nije počela. Kad počne, u maju, stići će dovoljne količine koje smo već rezervisali. Za nekoliko dana doći će mehanizacija koja će poravnati količine koje su do sada stigle. Verujem da su stanovnici Barske na ivici strpljenja, ali stvari stoje tako kako stoje. I za ovo privremeno rešenje vlasnik parcela je morao da da saglasnost. Dakle, privremeni kolovoz biće uređen u maju, a trajnom rešenju nadamo se do kraja godine – naglašava Ilija Mandić.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na teritoriji ove gradske mesne zajednice ima još ulica koje nemaju asfalt a, kako Mandić kaže, radi se na rešavanju i njihovih problema.

   

  barska ulica

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad