• Apoteka Janković preuzima upravljanje nad zrenjaninskim apotekama

  Odbornici Skupštine grada su jutros, na vanrednoj sednici, dali saglasnost na konačni nacrt ugovora o koncesiji. Zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“ u narednih 15 godina finansiraće i upravljati farmaceutskom delatnošću na teritoriji grada Zrenjanina.   Pre tačno mesec dana otvorena je jedina ponuda za koncesiju takozvanih državnih apoteka koju je ponudila „Apoteka Janković“.   – Ovim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Apoteka Janković preuzima upravljanje nad zrenjaninskim apotekama

  Odbornici Skupštine grada su jutros, na vanrednoj sednici, dali saglasnost na konačni nacrt ugovora o koncesiji. Zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“ u narednih 15 godina finansiraće i upravljati farmaceutskom delatnošću na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Pre tačno mesec dana otvorena je jedina ponuda za koncesiju takozvanih državnih apoteka koju je ponudila „Apoteka Janković“.

   

  – Ovim ugovorom zadovoljen je minimum interesa jedne i druge strane, javnog i privatnog interesa – obrazložio je danas konačan nacrt ugovora o koncesiji Milan Miljuš, direktor Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“. – Najvažnije stavke u ugovoru koje se tiču javnog interesa su, da će svako naseljeno mesto i dalje imati apoteku, bez obzira na to da li ili ne ostvaruje zaradu. Ugovorom su preuzeti svi zaposleni i po ugovoru ne mogu imati manje prinadleženosti nego što su ih imali. U gradski budžet svake godine od koncesije će se sliti godišnja nadoknada od 120.100 evra, s tim da će u narednih 30 dana „Apoteka Janković“ uplatiti sedam godišnjih nadoknada, dakle 840.700 evra, istakao je Miljuš.

   

  Prvi ugovor o javno privatnom partnerstvu, koji je potpisan u Zrenjaninu, prokomentarisao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

   

  – Ovo je pionirski poduhvat i sigurno je da će Zrenjanin biti dobar primer drugim gradovima – istakao je Janjić.

   

  On je najavio da će uskoro još neke delatnosti biti regulisane kroz odnos javnog i privatnog kapitala, kao što je na primer javni saobraćaj.

   

  Odbornici su na današnoj sednici usvojili i odluku o razmeni nepokretnosti između grada Zrenjanina i Naftne industrije Srbije.

   

  Sednici je prisustvovalo 46 odbornika, a glasala su 43. Sednici nisu prisustvovali odbornici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Pokreta Dosta je bilo.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad