• Zemljoradnička zadruga otišla u stečaj: Račun u blokadi već pet godina

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu otvoren je stečajni postupak u Zemljoradničkoj zadruzi „Bonus Adricola“ iz Kikinde. Stečaj je uveden na predlog kikindskog preduzeća „Špedicija“.   Za stečajnu upravnicu je imenovana Milica Bogunović iz Zrenjanina, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 7. novembar.   PROČITAJTE JOŠ: Firma AGRORIT zapošljava na neodređeno vreme 20 novih radnika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zemljoradnička zadruga otišla u stečaj: Račun u blokadi već pet godina

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu otvoren je stečajni postupak u Zemljoradničkoj zadruzi „Bonus Adricola“ iz Kikinde. Stečaj je uveden na predlog kikindskog preduzeća „Špedicija“.

     

    Za stečajnu upravnicu je imenovana Milica Bogunović iz Zrenjanina, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 7. novembar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Firma AGRORIT zapošljava na neodređeno vreme 20 novih radnika

     

    Kako je navedeno u obrazloženju rešenja o otvaranju stečaja, Zemljoradnička zadruga „Bonus Adricola“ je, na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda Privrednog suda u Beogradu, imala obavezu da namiri potraživanja firme „Špedicija“ u iznosu od 30,6 miliona dinara, kao i nešto više od milion dinara na ime troškova spora.

     

    Stečajni dužnik, međutim, to nije uradio, pošto se njegov račun nalazi u neprekidnoj blokadi još od 15. septembra 2018. godine.

     

    Predlagač je naveo i da Zemljoradnička zadruga „Bonus Adricola“ ima neizmirenih obaveza u iznosu od 76,7 miliona dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Utvrđeno je da je dužnik prestao sa obavljanjem delatnosti za koju je registrovan i da ne poseduje imovinu čijom prodajom bi se izmirila potraživanja poverilaca.

     

    Italijanska kompanija zapošljava nove radnike u svom proizvodnom pogonu u Zrenjaninu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija