• Zemljoradnička zadruga otišla u stečaj: Račun godinama u blokadi

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, otvoren je postupak stečaj nad Zemljoradničkom zadrugom „Bonus Agricola“ iz Kikinde. Za stečajnu upravnicu je imenovana Milica Bogunović iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zemljoradnička zadruga otišla u stečaj: Račun godinama u blokadi
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prvo poverilačko ročište zakazano je za 25. april, dok će ročište radi ispitivanja potraživanja biti održano 26. juna. Do tada, Privredni sud je pozvao poverioce stečajnog dužnika da u roku od 90 dana prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja.

     

    Preduzeće „Špedicija Kikinda“ je još u septembru prošle godine podnelo predlog za otvaranje stečaja nad Zemljoradničkom zadrugom „Bonus Agricola“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Isključiti se sa sistema gradskog grejanja za pojedine Zrenjanince je nemoguća misija

     

    U predlogu je navedeno da je stečajni dužnik, na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda Privrednog suda u Beogradu, imao obavezu da namiri potraživanja predlagača u iznosu od 30,6 miliona dinara, kao i nešto više od milion dinara na ime troškova spora, što nije učinio, s obzirom na to da se nalazi u neprekidnoj blokadi računa od sredine septembra 2018. godine.

     

    Predlagač stečaja je naveo i da je zadruga na dan podnošenja predloga imala neizmirene obaveze u iznosu od 76,7 miliona dinara.

     

    Privredni sud u Zrenjaninu je usvojio predlog i proglasio stečaj, ali je Zemljoradnička zadruga „Bonus Agricola“ uložila žalbu, pa je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje o otvaranju stečajnog postupka i predmet vratio na ponovni postupak.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ona je moderna, izuzetno kvalitetna… Ona je – UNA! I možete je nabaviti po super ceni!

     

    U nastavljenom postupku je utvrđeno da je dužnik prestao sa obavljanjem delatnosti za koju je registrovan i da ne poseduje imovinu iz koje se mogu izmiriti potraživanja poverilaca. Utvrđeno je i da je račun zadruge neprekidno u blokadi 1.665 dana, pa je konstatovano da su ispunjeni svi zakonski uslovi za uvođenje stečaja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija