• Zbog previsokih kazni za godinu dana izgubljeno 6.000 radnih mesta

    Predstavnici 20 strukovnih udruženja, među kojima i Unije poslodavaca Zrenjanina, okupiće se sutra, u podne, ispred sedišta Ministarstva privrede u Beogradu i obratiti se javnosti.   Oni će tom prilikom predati zahtev preduzetnika i privrednika da se ukine praksa zatvaranja legalno registrovanih objekata zbog administrativno-tehničkih propusta i sitnih neslaganja. Kako je najavljeno, javnost će u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zbog previsokih kazni za godinu dana izgubljeno 6.000 radnih mesta

    Predstavnici 20 strukovnih udruženja, među kojima i Unije poslodavaca Zrenjanina, okupiće se sutra, u podne, ispred sedišta Ministarstva privrede u Beogradu i obratiti se javnosti.

     

    Oni će tom prilikom predati zahtev preduzetnika i privrednika da se ukine praksa zatvaranja legalno registrovanih objekata zbog administrativno-tehničkih propusta i sitnih neslaganja. Kako je najavljeno, javnost će u sredu moći da čuje detalje dokle ova praksa ide.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su prošle godine bili najtraženiji profili na tržištu rada u Zrenjaninu

     

    „Učestala je praksa da se na uredno registrovane privredne subjekte primenjuje nesrazmerna kaznena regulativa zatvaranja objekata na period od 15 do 90 dana. Ona je štetna po radna mesta, preduzetništvo i budžet Republike Srbije. Paralelno postoji previsok stepen tolerancije kad je u pitanju crno tržište neregistrovanih subjekata. Tako se šalje pogrešna poruka da je isplativije raditi na crno. Zbog toga smo za godinu dana izgubili 6.000 radnih mesta kod preduzetnika. Mnogi su zatvorili i napustili zemlju ili prešli da rade na crno“, upozoravaju potpisnici inicijative.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Imate poljoprivredno zemljište i želite da ga prodate? Obratite pažnju na ovaj oglas

     

    Najavljeno je da će se sutra javnosti obratiti predstavnici više delatnosti. Inicijativa je, inače, pokrenuta od strane 20 strukovnih udruženja, među kojima su i unije poslodavaca Vojvodine i Zrenjanina, Udruženje turističkih agencija Srbije, Privredna komora auto škola Srbije, Internet radnici Srbije…

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija