• Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

  Uručenjem sertifikata, danas je u Gerontološkom centru Zrenjanin na svečan način završena dvomesečna obuka za gerontodomaćice.   Obuku je u oktobru i novembru pohađalo deset žena sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Obuka je realizovana tokom 28 radnih dana, a nastavni sadržaj, teorijski i praktični deo, kroz 164 časa. Kurs je osposobio polaznice da profesionalno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

  Uručenjem sertifikata, danas je u Gerontološkom centru Zrenjanin na svečan način završena dvomesečna obuka za gerontodomaćice.

   

  Obuku je u oktobru i novembru pohađalo deset žena sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Obuka je realizovana tokom 28 radnih dana, a nastavni sadržaj, teorijski i praktični deo, kroz 164 časa. Kurs je osposobio polaznice da profesionalno obavljaju usluge nege i pomoći starijim osobama.

   

  Dve gerontodomaćice već su na određeno vreme angažovane u Gerontološkom centru i nadaju se stalnom poslu.

   

  – Obuka je bila kvalitetna, a sam posao nije težak. Korisnicima pomažemo kod održavanja higijene, hranjenja, jednom rečju negujemo ih i brinemo o njima – istakla je Tatjana Knežević, jedna od novoobučenih gerontodomaćica, koja je imala sreću da se zaposli u Gerontološkom centru.

   

  Pročitajte još: NOVO: Kompanija „Essex Balkan“ zapošljava na neodređeno vreme

   

  Ukoliko ne ostane u ovoj ustanovi, ona razmišlja o socijalnom preduzetništvu i evenutalno pokretanju sopstvenog posla.

   

  Da bi i to moglo da bude jedno od rešenja, sugerisala je i Aleksandra Štrbac, iz Filijale za zapošljavanje Zrenjanin.

   

  – Sertifikati su veoma važni za svaku gerontodomaćicu, jer sa njima mogu da računaju na posao. Možda se neko ohrabri i otvori svoju agenciju, s obzirom na to da bi u februaru trebalo da budu raspisani konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje, a među njima i oni za samozapošljavanje – istakla je Štrbac.

   

  obuka za gerontodomaćice

   

  Tanja Živanov: Serifikati otvaraju sva vrata

   

  Reči hvale i za polaznice, ali i za obuku, imala je i direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov.

   

  – Za mene ste sve bile odlične i bila bih srećna da ovde radite, ali i same znate da je na snazi zabrana zapošljavanja. Ipak, sertifikati vam otvaraju vrata u drugim centrima, privatnim domovima i, na kraju, u inostranstvu. Žao mi je što to kažem, jer bih zaista volela da sve ostanete ovde, ali da znate da se sertifikati državne ustanove kao što je naša, cene u inostranstvu – istakla je Živanov.

   

  U Filijali za zapošljavanje Zrenjanin kažu i da je ovo druga obuka za gerontodomaćice u poslednjih nekoliko godina i da je moguće da će ih biti i u narednom ciklusu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija