• Vina Dragić dobila tri medalje na najuticajnijem vinskom takmičenju na svetu!

    Vina Dragić iz Zrenjanina dobila su tri bronzane medalje na Decanter World Wine Awards-u, najvećem i najuticajnijem vinskom takmičenju na svetu.   Ove godine oboren je rekord po broju prijavljenih uzoraka, sa 18.250 ocenjenih vina iz čak 57 zemalja. Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovala uticajna grupa od 236 stručnjaka za vino, uključujući 53 majstora vina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vina Dragić dobila tri medalje na najuticajnijem vinskom takmičenju na svetu!

    Vina Dragić iz Zrenjanina dobila su tri bronzane medalje na Decanter World Wine Awards-u, najvećem i najuticajnijem vinskom takmičenju na svetu.

     

    Ove godine oboren je rekord po broju prijavljenih uzoraka, sa 18.250 ocenjenih vina iz čak 57 zemalja. Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovala uticajna grupa od 236 stručnjaka za vino, uključujući 53 majstora vina i 16 majstora somelijera iz 30 zemalja. Sa više od stotinu inostranih sudija i talentovanih regionalnih stručnjaka, fokusiranih na ono što je u čaši, rezultati prestižnog takmičenja Decanter World Wine Awards nude potrošačima i trgovinama pouzdan vodič u dinamičnom svetu vina.

     

    Vina Dragić su u tako jakoj konkurenciji i ispunjavajući najstrože kriterijume osvojila bronzane medalje za crveno vino Aurora, roze vino Randes i belo vino Kibic. I još nešto – od sva tri nagrađena vina, Randes je ocenjen sa najvećim brojem bodova uz opis: „Well-made with an inviting lifted grapey nose and palate. It’s a wine that needs sunshine and a beach. Simple but easy to drink“. U prevodu – vino kojem su potrebni plaža i sunce.

     

    vina dragić

     

    Probrane sorte vinove loze

     

    Priča o vinogradima porodice Dragić počinje pre svih priča i ljudi… Onda kada se na mestu gde sada raste vinova loza talasalo Panonsko more. Ono je za sobom ostavilo peskovitu zemlju na kojoj je nastajala istorija ljudske civilizacije. Baš pod tim parčetom neba porodica Dragić je iznajmila svoj prvi vinograd.

     

    Mala porodična vinarija je nastala na ideji proizvodnje vina za lične potrebe, napravljenih od grožđa iz sopstvenog vinograda. Nakon više decenija iskustva u uzgajanju vinograda i proizvodnji vina, porodica Dragić je odlučila da ih ponudi na tržištu. To je učinila sa željom kako bi svim ljubiteljima vina pružila priliku da uživaju u njihovim proizvodima.

     

    U ovoj zrenjaninskoj vinariji kažu da se tajna izuzetnosti Dragić vina krije u darežljivosti Majke Prirode. Krije se u bogatstvu kojim je posebno obdarila ravnicu srednjobanatskog vinogorja gde rastu njihovi vinogradi. Probrane sorte vinove loze rađaju grožđe od kog se proizvode vina specifičnih karakternih osobina, svojstvenih plodovima ravničarskih vinograda.

     

     

    Četiri različite vrste vina

     

    Vina Dragić su sada registrovana, moderno opremljena vinarija sa uvedenim HACCP standardom i upotrebom najnovije tehnologije u proizvodnji vina. Za sada u svom asortimanu ima četiri različite vrste vina. U pitanju su crveno vino Aurora (Kaberne Sovinjon, Merlo, Frankovka i Probus), belo vino Kibic (Tamjanika, Petra i Neoplanta), belo vino Nemirac (Sivi burgundac) i roze vino Randes (Muskat hamburg i Slankamenka).

     

    „Pozivamo vas da probate vina koja pravimo. Želimo da sa vama podelimo i potvrdimo reči da vino otvara kapije srca, da uživate i osetite ljubav koja traje hiljadama godina“, poručuju iz ove vinarije.

     

    Neka od prodajnih mesta na kojima se mogu pronaći Vina Dragić su Hotel Moskva (Beograd), Hotel Klub A (Kopaonik), Hotel Tonanti (Vrnjačka Banja), restoran Golf Centar (Žabalj), Salaš 137 (Čenej), Krivina (Novi Sad), restoran Knin (Novi Sad), Enoteka Premier (Beograd), Drink Story vinarija (Beograd)…

     

    Više informacija možete pronaći na sajtu www.vinadragic.com kao i na društvenim mrežama: fb/ig: @vinadragic

     

    Promo

     

    vina dragić
    Foto: Vina Dragić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija