• Veliko interesovanje poslodavaca i nezaposlenih za programe NSZ

  Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da je i u uslovima vanrednog stanja omogućila podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.   Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja, interesovanje je veliko, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.   Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veliko interesovanje poslodavaca i nezaposlenih za programe NSZ

  Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da je i u uslovima vanrednog stanja omogućila podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

   

  Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja, interesovanje je veliko, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

   

  Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja, kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja preko 3.200 poslodavaca u Srbiji je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja. Takođe, preko 2000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

   

  Pročitajte još: Kompanija „Linglong Tire“ zapošljava u Zrenjaninu IT inženjere

   

  „Odluke se donose kontinuirano. Pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene“, saopštila je NSZ.

   

  Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2000 nezaposlenih lica. Od toga je oko 150 osoba sa invaliditetom.

   

  Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

   

  Sve informacije dostupne su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija